current views are: 4

7 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση09:04

Ευάγγελος Βενιζέλος: Παράταση ενός μήνα για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ

Πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε την είδηση σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ.

Δημοσίευση 09:04’
αρθρο-newpost

Πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε την είδηση σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ.

Πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος,  έδωσε την είδηση σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ.

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε πως η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ όπως ήταν η πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ αναβάλλεται κατά  ένα μήνα  ώστε να διορθωθούν λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Για το λόγο αυτό  ο κ. Βενιζέλος το πρωί συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ζήτησε παράταση για να γίνουν οι διορθώσεις και την πήρε. Έτσι βγήκε ο ίδιος και την ανακοίνωσε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου αφήνοντας τον «αρχάριο» Χαρδούβελη πίσω.

Ο κ. Βενιζέλος επιχειρεί εδώ και μήνες να θέσει ψηλά στην ατζέντα της συγκυβέρνησης θέματα κοινωνικής πολιτικής καθώς και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι πάντοτε ανοιχτό. 

Οι κινήσεις του νέου υπουργού Οικονομικών και οι χειρισμοί του έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσφορία στη Χαριλάου Τρικούπη που θέλει να πάρει πάνω της την κοινωνική ατζέντα. 

Έτσι ο κ. Βενιζέλος εκτός από τον ΕΝΦΙΑ ανακοίνωσε επίσης ότι στις 25 Αυγούστου θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης που έχει συσταθεί με πρότασή του και στο οποίο μετέχουν όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και οι παραγωγικοί φορείς με στόχο την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών που  μειώνουν την ανεργία, δημιουργούν νέες και  διασφαλίζουν υφιστάμενες θέσεις εργασίας καθώς προφανώς δεν αρκούν τα  μέτρα προσωρινής απασχόλησης και στήριξης των ανέργων.
 
Ταυτόχρονα εξέφρασε την ικανοποίηση του  γιατί χθες η κυβέρνηση επισημοποίησε  τη συνέχιση των μέτρων στήριξης των ανέργων που είχαν  ξεκινήσει εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο με κορμό τον ΟΑΕΔ και αφετηρία  τις προτάσεις που είχε εισηγηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

 


σχετικα αρθρα