Στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή αναφέρεται η εφημερίδα Wall Street Journal σε δημοσίευμά της. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το νομοσχέδιο περιέχει τροποποιήσεις «που θεωρούνται αναγκαίες για τη χώρα, προκειμένου να λάβει δόση ύψους 1 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο δανειακού πακέτου από το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους εταίρους της».

«Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι οι φορολογούμενοι ή οι εταιρείες που καταδικάζονται για φοροδιαφυγή θα στερούνται τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε αξιολογήσεις και ότι θα προσληφθεί επιπρόσθετος αριθμός 400 εφοριακών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης», τονίζει η WSJ και προσθέτει:

«Ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα σημεία αφορά τη συγχώνευση των επικουρικών συντάξεων, γεγονός που θα οδηγήσει στη μείωση, κατά το ήμισυ, των επιδομάτων ορισμένων κατηγοριών των δημοσίων υπαλλήλων».

Τέλος, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «οι Έλληνες αξιωματούχοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν την επόμενη συνάντηση με την τρόικα από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, αντί της Αθήνας, ενώ μία πιο λεπτομερής αξιολόγηση για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας αναμένεται αργότερα, εντός Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου στην Αθήνα».