Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου 

Στα άκρα έχει αποφασίσει να φτάσει την αντιπαράθεση του με τα μεγάλα εκδοτικά συμφέροντα και τους ιδιοκτήτες των Μέσων Ενημέρωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την χθεσινή ομιλία του στην Βουλή εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και των  ιδιοκτητών των ΜΜΕ λέγοντας ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση είναι να ξηλώσει «αυτό το άθλιο καθεστώς διαπλοκής της πολιτικής εξουσίας με την οικονομική ολιγαρχία την ώρα ο λαός υποφέρει και η μεσαία τάξη διαλύεται».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην ένταξη φωτογραφικής τροπολογίας για την συγχώνευση των ΜΜΕ σε νομοσχέδιο για δωρεά σε νοσοκομείο λέγοντας: 

«Αντί για δωρεά σε νοσοκομείο, μας αποκαλύψατε τη δωρεά στη διαπλοκή», «Οι μάγκες της διαπλοκής και χρωστάνε και δάνεια παίρνουν.... Πώς γίνονται αυτά τα πράγματα σε αυτή τη χώρα; Στην υγεία των κορόιδων».

Αναφέρθηκε ακόμα στον ρόλο που έχουν παίξει κάποια ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια λέγοντας: «Προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο, να μετατρέψουν την κόλαση του λαού σε success story. Αυτή τη στήριξη ο κ. Σαμαράς την ανταποδίδει, με το αζημίωτο, γιατί έρχονται και πάλι εκλογές».

Εν τω μεταξύ, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τον ανταρτοπόλεμο μέσα στην Βουλή ζητώντας για πολλά άρθρα ονομαστική ψηφοφορία. Πιο συγκεκριμένα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σκοπεύουν να ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία για δύο άρθρα του πολυνομοσχεδίου.

Για εκείνο που αφορά την κατάργηση των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων στον επαρχιακό Τύπο εξαφανίζοντας τον στην πραγματικότητα -αφού θα μειωθούν πολύ τα έσοδα τους- αλλά και το άρθρο 221 που αφορά το Ασφαλιστικό, και την περίφημη «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» και την συγχώνευση επικουρικών ταμείων, τα οποία οδηγούν σε νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Για το πρώτο άρθρο μάλιστα υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις και από βουλευτές της συγκυβέρνησης, οι οποίοι εκλέγονται στην επαρχία και άρα θα έχει άμεση επίπτωση στην εκλογική τους βάση.

«Με την τακτική της ονομαστικής ψηφοφορίας» λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου, «οι κυβερνητικοί βουλευτές θα κληθούν  να πάρουν θέση και να εκτεθούν απέναντι στο κόμμα τους αλλά και στον κόσμο που τους ψήφισε...».