Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Στο βαρύ πλήγμα που υπέστη ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών και η  κυβέρνηση Παπανδρέου (τότε) από την επιβολή του περίφημου χαρατσιού οφείλεται η επιμονή που δείχνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην αποκατάσταση των λαθών που έχουν γίνει με τον ΕΝΦΙΑ.

Ο κ. Βενιζέλος γνωρίζοντας από πρώτο χέρι το τεράστιο πολιτικό κόστος που προκάλεσε η υποχρεωτική καταβολή φόρου ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ –κάτι που του το υπενθύμισε δηκτικά προ δεκαημέρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης- προσπαθεί να αποσυνδέσει την όποια εμπλοκή του κόμματός του από τα τραγικά λάθη που έχουν διαπιστωθεί αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ.

Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει με κάθε τρόπο να βγάλει την ουρά του απ ‘εξω και να δείξει με έμμεσο τρόπο ότι το ίδιο δεν έχει καμία συμμετοχή στις εμπλοκές που δημιουργήθηκαν αφήνοντας το Μαξίμου να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά και σιγοντάροντας τις γαλάζιες φωνές που δείχνουν τον Γιάννη Στουρνάρα ως τον κύριο υπεύθυνο για το μπάχαλο που παρατηρείται. Ακόμη, εμμέσως το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του επιθυμούν να αποδείξουν ότι το φοβερό και τρομερό χαράτσι της ΔΕΗ, ήταν ο πιο δίκαιος φόρος, επομένως ήταν σφάλμα όλων όσοι –συμπεριλαμβανομένης και της Νέας Δημοκρατίας- επέκριναν τον ίδιο για την σύλληψη και εφαρμογή του.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε την υπόθεση πάνω του και αφού προηγουμένως έβαλε τους βουλευτές του να προετοιμάσουν το έδαφος σφυροκοπώντας τον Γκίκα Χαρδούβελη με προτάσεις για αλλαγές και βελτιώσεις στον ΕΝΦΙΑ πήγε νωρίς το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συμφωνήσει στο να δοθεί παράταση ενός μήνα στην καταβολή της πρώτης δόσης. Ήδη από το προηγούμενο βράδυ όμως η Χαριλάου Τρικούπη είχε ανακοινώσει ότι το αίτημά της για παράταση στην απόδοση του φόρου είχε γίνει δεκτό από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που έχει «καεί» από το κεφάλαιο «φόρος ακίνητης περιουσίας» προσπάθησε αυτήν την φορά να γλυτώσει από τα εγκαύματα. Και βγαίνοντας από το Μαξίμου ανακοίνωσε ότι έγινε δεκτή η πρότασή του ώστε μέχρι την καταβολή της πρώτης δόσης να εντοπιστούν τα λάθη και να αποκατασταθούν οι αδικίες. Τουλάχιστον επικοινωνιακά είχε πάρει το μάθημά του…