Τηλεφωνική συνομιλία, με τον ευρισκόμενο σε περιοδεία στη Λατινική Αμερική, υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, Ριάντ αλ Μάλκι, είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας.
 
Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τη διακοπή της κατάπαυσης του πυρός και υπογράμμισε την ανάγκη οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν άμεσα σε μια μόνιμη εκεχειρία και να επιστρέψουν στο τραπέζι των ειρηνευτικών συνομιλιών, προκειμένου να τερματιστεί η αιματοχυσία και η ανθρωπιστική κρίση.
 
Παράλληλα, ενημέρωσε στη συνέχεια, τον κ. αλ Μάλκι για την απόφαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την  παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας ποσού ύψους 500.000 ευρώ, μέσω της UNRWA, για την ανακούφιση της κατάστασης στη Γάζα και επανέλαβε  την πρόθεσή της Ελλάδας να φιλοξενήσει και να περιθάλψει Παλαιστίνιους τραυματίες, ιδίως παιδιά.
 
Ο παλαιστίνιος αξιωματούχοςi ευχαρίστησε και ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο η Ελλάδα να συνεχίσει να στηρίζει την αιγυπτιακή πρωτοβουλία και τις επαφές που γίνονται στο Κάιρο με άμεσο  στόχο την επανάληψη της κατάπαυσης του πυρός. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν, επίσης, για την επιστολή που πριν λίγες ημέρες απηύθυνε ο κ. αλ Μάλκι στους ευρωπαίους ομολόγους του και συνέπεσαν στην άποψη ότι είναι προτιμότερο να υπάρξει μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτήν.