Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Τι κοινό έχουν ο ανασχηματισμός που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς τον περασμένο Μάιο ο ΕΝΦΙΑ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος; Το γεγονός ότι και τα δύο γεγονότα, αντί να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ή από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ανακοινώθηκαν από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Πρώτα ήταν ο ανασχηματισμός του Μαΐου, που προαναγγέλθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης δέκα ημέρες πριν την υλοποίησή του γεγονός που είχε προκαλέσει μια ακατασχετη σεναριολογία για και ονοματολογία για τους υπουργούς που θα αντικαθίσταντο.

Και τώρα εν μέσω αλαλούμ με τις στρεβλώσεις του ΕΝΦΙΑ και ενώ όλοι ανέμεναν τις ανακοινώσεις για την λύση από τον υπουργό οικονομικών η αναβολή ανακοινώθηκε πάλι από τον Ευάγγελο Βενιζέλο μετά από συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό.

Τα δύο αυτά γεγονότα προκαλούν ήδη γκρίνια στους γαλάζιους βουλευτές αρκετοί εκ των οποίων λένε στις κατ' ιδιάν συζητήσεις τους ότι επικοινωνιακά αυτό ευννοεί το ΠΑΣΟΚ και καθιστά την ΝΔ σε δευτερογενή ρόλο στην κυβέρνηση.

Επιπλέον, εκφράζουν την απορία της σκοπιμότητας μιας τέτοιας κίνησης που «βγάζει» μπροστά τον Ευάγγελο Βενιζέλο λίγες ώρες μάλιστα μετά την εντολή του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά προς το οικονομικό επιτελείο για την εξέυρεση λύσης στο αλαλούμ που προκλήθηκε από τα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Επιπλέον γκρίνια εκφράζουν οι γαλάζιοι βουλευτές και από το γεγονός ότι οι προτάσεις που έκαναν τις προηγούμενες εβδομάδες και για τον ΕΝΦΙΑ αλλα και για διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, δεν επικοινωνήθηκαν με τον σωστό, κατ' εκτίμησήν τους, τρόπο από το Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα οι όποιες αλλαγές έγιναν να πιστώθηκαν πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ και στην πίεση που άσκησαν τα στελέχη του.

Ήδη τα παράπονα έχουν φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου με αποδέκτες τόσο την κυβερνητική εκπρόσωπο όσο και τους στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.