Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Από τη μια η βούληση της Κυβέρνησης να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η συνάντηση με την τρόικα τον Σεπτέμβριο στο Παρίσι και από την άλλη η γκέλα με τον ΕΝΦΙΑ, που κόντεψε να μετατρέψει σε φιάσκο ένα μέτρο που ελαφρύνει την συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων, ήρθαν και… έδεσε το γλυκό.

Και οι υπουργοί άκουσαν τον Αντώνη Σαμαρά να (τους) λέει ότι η κυβέρνηση δεν πάει διακοπές. Ότι δεν πάει και σε εκλογές δεν τους το είπε, προφανώς γιατί θεωρεί ότι μιλάει σε νοήμονες. 

Λέγεται ότι τις τελευταίες μέρες ο Πρωθυπουργός είναι πιεσμένος και εκνευρισμένος. Για το πρώτο, «ευθύνεται» το ραντεβού στο Παρίσι και όσα προηγουμένως θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί ώστε ο Α. Σαμαράς να πάρει το πράσινο φως και να πάει με γεμάτο το καλάθι στη ΔΕΘ. Για το δεύτερο, δεν χρειάζεται να έχεις κληρονομικό χάρισμα για να καταλάβεις ότι τα όσα διαδραματίστηκαν με τον ΕΝΦΙΑ έκαναν τον Πρωθυπουργό «βαπόρι». 

Το Μέγαρο Μαξίμου διαπιστώνει ότι υπάρχουν υπουργοί- και δεν μιλάμε μόνον για «πράσινους» οι οποίοι έχουν προσωπική ατζέντα και δεν προωθούν το κυβερνητικό έργο όπως τους έχει ζητήσει ο Πρωθυπουργός. Ωστόσο πολλοί από αυτούς οφείλουν να προωθήσουν κάποια από τα προαπαιτούμενα τα οποία περιμένει η τρόικα στο Παρίσι για να συμφωνήσει σε μέτρα ανακούφισης των πολιτών.

Σε αυτούς απευθυνόταν κυρίως ο Α. Σαμαράς όταν είπε ότι η κυβέρνηση δεν πάει διακοπές και ζήτησε από όλους να ενημερώσουν πότε θα λείπουν και που θα βρίσκονται. Και- όπως λένε στενοί του συνεργάτες, δεν αποκλείεται κάποιοι οι οποίοι δεν θα βρίσκονται εντός στόχων και χρονοδιαγραμμάτων να κληθούν να εμφανιστούν στο Μαξίμου με… σαγιονάρες

Στον πυρήνα της κυβέρνησης έχει γίνει απολύτως κατανοητό ότι δεν υπάρχει νόημα εκλογικού σχεδιασμού, αν δεν υπάρξουν μέτρα κοινωνικής ανακούφισης και- μάλιστα, αν αυτά τα μέτρα δεν περάσουν στον απλό πολίτη.

Ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να υλοποιήσει το σχέδιο που έχει εκπονήσει και στενοί του συνεργάτες διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται ούτε να ρίξει νερό στο κρασί του, ούτε να χαριστεί σε κανένα…