Σε 200 ανέρχονται τα επενδυτικά σχέδια, που εντάχθηκαν μέχρι στιγμής στον αναπτυξιακό νόμο στην περιοχή αρμοδιότητας του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, τα οποία αναμένεται ν' ανοίξουν τον δρόμο για 1.100 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τον υπουργό, Γιώργο Ορφανό, στη διάρκεια ομιλίας του στα Νέα Μουδανιά, με την ευκαιρία της 3ης Έκθεσης Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι επενδύσεις αυτές εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για το «άνοιγμα» 4.000 έμμεσων θέσεων εργασίας σε διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός, η μεταποίηση, ο πρωτογενής τομέας και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (σ.σ. πρόκειται για επενδυτικά σχέδια που είχαν κατατεθεί προς έλεγχο στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης).

Ο κ. Ορφανός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας μεταξύ των παραγωγικών φορέων της Χαλκιδικής θα δώσει νέα δυναμική στην τοπική αγορά. Αναφερόμενος ειδικά στην έκθεση, επισήμανε ότι αυτή δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά δεκάδες επιχειρήσεις και τοπικά προϊόντα. «Μέσω της προβολής του έργου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νομού, αναδεικνύονται τα πλεονεκτήματα της τοπικής παραγωγής και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα νέων συνεργασιών» κατέληξε.