Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Διακριτικά και μη μηνύματα προς τους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ να κάνουν πίσω και να βάλουν στην ναφθαλινη τις προσωπικές τους φιλοδοξίες εάν προσβλέπουν σε αλλαγή ηγεσίας στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης αρχίζουν να στέλνουν στελέχη του κόμματος.

Ο αναπληρωτής Υπουργος Υγειας Λεωνίδας Γρηγορακος, εκ των στενών συνεργατών του Ευαγγέλου Βενιζέλου είπε με νόημα ότι το ιδρυτικό συνέδριο του φθινοπώρου δεν πραγματοποιείται για να δώσει πολιτικούς ρόλους σε κάποιους η να αναβαπτισει κάποιους άλλους, υπονοώντας με σαφήνεια ότι θα υπάρξει μια ομάδα στελεχών κοντά στην ηγεσία που θα αποτρέψει την εκδήλωση κινήσεων διαδοχής.

Ο ιδιος επέμεινε ότι το ζητούμενο ειναι η κεντροαριστερά κάτι που θα επιτευχθεί αν ξεπεραστούν οι προσωπικές στρατηγικές , οι ιδιοκτησιακές αντιλήψεις και οι προσωπικές ιδιοτέλειες.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος δεν επεκτάθηκε σε ονόματα, ούτε φωτογραφήσε κάποιους απο τους συντρόφους του. Το ίδιο έκανε και η Υφυπουργός διοικητικής μεοιταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου ρίχνοντας ωστόσο τις μπηχτες της για τους επίδοξους διαδόχους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ανήκοντας στην ομάδα των 6 στελεχών που έβαλαν την υπογραφή τους σε πολιτικό κείμενο για την κεντροαριστερά με τίτλο " αν όχι τώρα ποτε;" η Υφυπουργός δήλωσε σε μεσσηνιακη εφημεριδα ότι το συνέδριο πρέπει να σηματοδοτήσει την ίδρυση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης εκ νέου και ότι "πρεπει να προχωρήσουμε χωρίς αρχηγισμους και αποκλεισμούς". Πρόσθεσε με νόημα ότι η δική της ομάδα δεν θα αφήσει να εκδηλωθούν προσωπικά παιχνίδια και ανέφερε ότι οι παλιοί και "κορυφαίοι" πρεπει να κάνουν Δύο τρία βήματα πίσω για να βοηθήσουν για το καλό της παράταξης.

Όλες αυτές οι προειδοποιήσεις εν μέσω θερους φανερώνουν ότι το συνέδριο του Οκτωβρίου- αν θα γίνει- δεν θα ειναι μια περιπατητική διαδικασία για κανέναν κυρίως μέσα στο ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης ότι θα αναπτυχθούν συμμαχίες τις οποίες κανεις σήμερα δεν μπορεί να υποπτευθει.