Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Νέες ισορροπίες αναζητούν οι κυβερνητικοί εταίροι καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι σαφές ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένας διάχυτος εκνευρισμός που εδράζεται στη διαπίστωση ότι η ΝΔ και προσωπικά ο Πρωθυπουργός κερδίζουν όλα τα θετικά, αφήνοντας στον Ευ. Βενιζέλο μόνο τη φθορά της διακυβέρνησης.

Η γκρίνια στη Χαριλάου Τρικούπη, εστιάζεται και στο γνωστό «με εντολή Σαμαρά» που συναντούμε συχνά όταν αποφασίζεται μια διορθωτική κίνηση σε κάποια πολιτική ή αστοχία υπουργού. Τελευταίο παράδειγμα- σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, ήταν ο ΕΝΦΙΑ που ενώ διορθώνεται «με εντολή Σαμαρά», ο Ευ. Βενιζέλος ήταν αυτός που εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ανακοίνωσε την είδηση ότι δίνεται παράταση για την καταβολή της πρώτης δόσης. Στο ΠΑΣΟΚ, επίσης γκρινιάζουν για την πρωτοβουλία να ανακοινωθούν μονομερώς- όπως λένε, τα μέτρα για την απασχόληση, παρά το γεγονός ότι εμπεριέχουν πολλές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Πρόβλημα φαίνεται ότι αποτελεί η στάση του ίδιου του Ευ. Βενιζέλου ο οποίος εμφανίζεται να υιοθετεί τον πυρήνα της γκρίνιας του ΠΑΣΟΚ και να διαμηνύει ότι δεν είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει έστω και το ελάχιστο από όσα ο ίδιος και το κόμμα του δικαιούνται. Κάποιοι εικάζουν ότι ο Βενιζέλος ενοχλήθηκε ιδιαιτέρως όταν «συνελήφθη» να αγνοεί τα περί συνεδρίασης της τρόικας στο Παρίσι.

Το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε και στην τελευταία συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, την περασμένη εβδομάδα, χωρίς όμως να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες για το τι ακριβώς διημείφθη.

Από την πλευρά της ΝΔ, αντικρούονται οι γκρίνιες του ΠΑΣΟΚ και επισημαίνεται ότι ο Α. Σαμαράς δεν καρπώνεται το ελάχιστο αν δεν του αναλογεί πραγματικά. Μάλιστα επισημαίνουν ότι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες, μετά από κάποια συνάντηση, στις νεραντζιές του Μεγάρου Μαξίμου, η ενημέρωση των δημοσιογράφων δεν γίνεται από την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη αλλά από τον ίδιο τον Ευ. Βενιζέλο. Προσθέτουν δε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που το ΠΑΣΟΚ κάνει διαρροές λίγες ώρες μετά από κάποια σύσκεψη, δίνοντας την πληροφόρηση με τη δική του οπτική γωνία και όχι με την οπτική γωνία της κυβέρνησης.