Την παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο και τα μέλη του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Διαμαρτύρεται  για τον τρόπο κάλυψης της τροπολογίας που ψήφισε η κυβέρνηση για τα ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει, το ΕΣΡ καλείται να εξετάσει τα πραγματικά περιστατικά συγκεκριμένων ημερομηνιών για τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας και των ειδησεογραφικών ραδιοφωνικών σταθμών, και να αποφανθεί «εάν η μη μετάδοση της είδησης είναι σύμφωνη ή όχι με την ισχύουσα ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία».

«Οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας, καθώς και οι ειδησεογραφικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, από τα δελτία ειδήσεων που προβάλλουν, δεν προέβησαν σε κανενός είδους δημοσιογραφική προβολή του νέου νόμου για τα ΜΜΕ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων», επισημαίνει ο κ. Σκουρλέτης.
 
«Την παρατήρησή μας αυτή» προσθέτει ο κ. Σκουρλέτης «επισημαίνει με ανακοίνωσή της και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), με Ανοικτή Επιστολή της προς τους διευθυντές Ειδήσεων και Ενημέρωσης, την Παρασκευή 8 Αυγούστου 2015, όπου μεταξύ άλλων σημειώνει: "Το συγκεκριμένο θέμα υποβαθμίστηκε παρά τη σπουδαιότητά του και τη σφοδρότητα της κριτικής" και παρακάτω "..θέματα όπως η συγκέντρωση ελέγχου στα Ενημερωτικά Μέσα και οι συμπράξεις επιχειρήσεων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είναι θέματα ουσιαστικά, που πρέπει να τύχουν της κατάλληλης προβολής στην κοινωνία. Όχι για εμάς, αλλά για τους πολίτες και τη δημοκρατία"».
 
Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης επικαλείται σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ την οποία, όπως αναφέρει, αγνόησαν τα ΜΜΕ.