Γράφει ο Πάνος Σιδέρης

Μπορεί ο ελληνικός λαός στις πρόσφατες ευρωεκλογές να έστειλε τη ΔΗΜΑΡ στα «αζήτητα» , ψηφίζοντας την μόλις το 1,21% των ψηφοφόρων, η ιδιόμορφη πολιτική συγκυρία ωστόσο την καθιστά περιζήτητη αφού και τα δύο στρατόπεδα που έχουν διαμορφωθεί ενόψει της προεδρικής εκλογής έχουν ανάγκη τους 13 βουλευτές της.

Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ «σφάζονται» για τον Φώτη Κουβέλη στον οποίο τάζουν πλούσια ανταλλάγματα. Βασικά και οι δύο πλευρές αυτό που κυρίως του τάζουν είναι ότι θα τον κάνουν πρόεδρο. Ο Αντώνης Σαμαράς τώρα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις εκλογές.

Ο Φώτης Κουβέλης για την ώρα παίζει καθυστέρηση , μετρώντας τα πάντα, ώστε να πάρει το μικρότερο ρίσκο. Αυτό που κυρίως μετρά όμως είναι το ποιος από τους δύο έχει τις περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώσει τον αναγκαίο αριθμό. Οι «κακές γλώσσες» στο κόμμα του λένε ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θέλει να δει ποιος από τους δύο θα «νικήσει» πλησιάζοντας πρώτος το στόχο του και τότε θα ρίξει προς αυτόν το ειδικό του βάρος.

Βέβαια υπάρχουν βουλευτές του, όπως ο Γιάννης Πανούσης, που έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν του εκχωρούν την ψήφο τους για να τη διαπραγματευθεί ή να παζαρέψει.

Αυτή τη στιγμή στη ΔΗΜΑΡ φαίνεται να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα η τάση που θέλει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι με την κυβέρνηση. Όποια απόφαση κι αν πάρει τελικά πάντως ο Φώτης Κουβέλης δύσκολα θα κρατήσει στο κόμμα του τους υποστηρικτές της άλλης άποψης.

Δύσκολα δηλαδή θα αποφευχθεί μία διάσπαση ή αποχώρηση στελεχών...