Στην Ημαθία βρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου όπου συναντήθηκε με αγρότες και παραγωγικούς φορείς για να συζητήσουν σχετικά με τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο.

Σε δηλώσεις του, βουλευτής αναφέρθηκε στις εξελίξεις με το ρωσικό εμπάργκο και τόνισε πως η «Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

«Δυστυχώς (σ.σ η ΕΕ) παίζει με τη φωτιά. Δεν έχει αντιληφθεί ή δεν θέλει να αντιληφθεί ότι έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση ενδέχεται να είναι το πρώτο βήμα για χειρότερες καταστάσεις» προειδοποιεί ο βουλευτής.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, ο σημειώνει πως «δεν έχει αντιληφθεί οτι αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζονται μέσα απο τη διπλωματία της αγοράς , όπου η απουσία της ελληνικής κυβέρνησης είναι πασιφανής, και όχι της ελεημοσύνης που επιδίδεται.»

Ο κ. Αποστόλου ζήτησε παράλληλα από την κυβέρνηση να διαφωνήσει ανοιχτά με τα μέτρα της ΕΕ, και να δεσμευτεί ότι θα θέσει θέμα συνολικής στάσης της ΕΕ στο ζήτημα της Ουκρανίας στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής.