Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Υπέρ της κυβέρνησης δείχνει ότι γέρνει η πλάστιγγα στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με αφορμή τους χειρισμούς της ελληνικής πλευράς στο θέμα του ρωσικού εμπάργκο, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών ότι προχώρησε σε λάθος χειρισμούς στο ζήτημα της Ουκρανίας και ότι ο υπουργός Εξωτερικών βιάστηκε να επισκεφθεί το Κίεβο.

Ωστόσο αυτή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την κυβέρνηση θα οδηγούσε την χώρα μας σε κόντρα με την ΕΕ αλλά και τις υπόλοιπες συμμαχίες της γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εθνική εξωτερική πολιτική όλα τα χρόνια από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Εκτιμάται επιπλέον ότι αν η χώρα μας προχωρούσε σε μονομερείς ενέργειες τόσο στο θέμα της Ουκρανίας όσο και στο ζήτημα του ρωσικού εμπάργκο, αυτό θα έθετε αυτόματα την χώρα μας εκτός της ΕΕ και σε πλήρη ρήξη με τις χώρες του ΝΑΤΟ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για μικροκομματικές σκοπιμότητες και δεν διστάζει να ζητά ακόμη και αλλαγή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής», τόνιζε με νόημα στο newpost κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος και συμπλήρωνε:

«Η ελληνική εξωτερική πολιτική και οι χειρισμοί σε τέτοια ζητήματα δεν μπορεί να είναι α λα καρτ. Η Ελλάδα ανήκει στην ΕΕ και έχει συγκεκριμένες συμμαχίες στις οποίες είναι ενεργό μέλος».

Το συγκεκριμένο επιχείρημα θα χρησιμοποιηθεί πολύ έντονα από τα κυβερνητικά στελέχη που θεωρούν ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί στρατηγικό λάθος δε μια στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ζημιά που υφίστανται οι Έλληνες παραγωγοί.