Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Διαγκωνισμοι στην κυβέρνηση και για την αντιμετώπιση του φλεγοντος προβλήματος των Βορειοελλαδιτών κυρίως παραγωγών μετά το εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία στα αγροτικά προϊόντα των χωρών της Ευρωπαϊκής ´Ενωσης.

Ειναι γεγονός ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρώτος συγκάλεσε σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών για να συντονιστούν οι κυβερνητικές ενέργειες και για να ηρεμήσουν οι ανήσυχοι αγρότες που εξάγουν τον μεγαλύτερο όγκο της παραγωγής τους στην Ρωσία.

Ομως οι ημερες για τις ολιγοήμερες διακοπές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στις Σποραδες έφθασαν κι έτσι χθες διαπιστώνοντας ότι το θεμα τείνει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις απο νωρίς το πρωί ο κ. Βενιζέλος έδωσε εντολή στον υφυπουργό του Δημήτρη Κούρκουλα αλλα και στον αναπληρωτή υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Πάρι Κουκουλοπουλο να κινητοποιηθούν.

Ο μεν Κοζανιτης πολιτικος με το καλημέρα δήλωσε ότι " δεν θα την πληρώσουν οι παραγωγοί" προσπαθώντας να καθησυχάσει τους πανικόβλητους αγρότες και κυρίως τους ροδακινοπαραγωγους για τους οποίους διευκρίνισε ότι ασκούνται πιέσεις για να εξαιρεθεί απο το ρωσικό εμπάργκο το συγκεκριμένο προϊόν. Συγχρόνως υπέγραψε δράσεις στήριξης της εξαγωγικής δραστηριότητας προϊόντων σε χώρες όπως οι Σουηδία, Φινλανδία, Ολλανδία και Ουγγαρία.

Την ίδια ώρα ο κ. Κουρκουλας συγκαλούσε έκτακτη σύσκεψη στο Υπεξ με την συμμετοχή και εκπροσώπων του αγροτικής ανάπτυξης και του οικονομικών για να ανακοινώσει λίγο αργότερα ότι αρχικώς γίνεται μια εκτίμηση των απωλειών και παράλληλα ότι υπάρχει κινητοποίηση σε επίπεδο ευρωπαϊκής επιτροπής.

Κι ενώ το ΠΑΣΟΚ θεωρούσε ότι είχε τον έλεγχο των πρωτοβουλιών αργά το απόγευμα έγινε με πρωτοβουλία του Μαξιμου κι άλλη σύσκεψη στο Οικονομικών υπό τον Γκικα Χαρδούβελη και με την συμμετοχή του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης Γιώργου Καρασμάνη , του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών, του υφυπουργού ανάπτυξης και του υφυπουργού εξωτερικών χωρίς ομως την παρουσία του κ. Κουκουλοπουλου.

Η εν λόγω σύσκεψη καπέλωσε τις πράσινες ενέργειες καθώς ουσιαστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών επαναλαμβάνονται όσα είχε δηλώσει λίγες ώρες πριν ο Δημήτρης Κουρκουλας κατόπιν συνεννοησεως με τον Ευαγγελο Βενιζελο.