Ολοκλήρωσε από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, τη διήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ είχε και συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Για άλλη μια φορά διαπίστωσα τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα, με την οποία τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας επιτελούν το καθήκον τους» δήλωσε ο κ. Κικίλιας μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου.
Επίσης ανέφερε ότι γνωρίζει τα προβλήματα για τα οποία όπως τόνισε «καταβάλλουμε όλες τις δυνατές προσπάθειες - στο πλαίσιο της σημερινής δύσκολης συγκυρίας - για να δώσουμε τις πρέπουσες λύσεις».

Μετά την επίσκεψη του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγίου Νικολάου επεσήμανε ότι με μεγάλη ευσυνειδησία και αποτελεσματικότητα οι άντρες και οι γυναίκες του Σώματος επιτελούν για άλλη μία θερινή περίοδο το δύσκολο έργο τους επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Πολιτεία αναγνωρίζει αυτό το έργο και προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εκσυγχρονιστεί ο εξοπλισμός τους.

Μάλιστα ο κ. Κικίλιας ανέφερε ως χαρακτηριστικό, το παράδειγμα της άμεσης προώθησης του διαγωνισμού, αλλά και της υπογραφής σχετικής σύμβασης πριν από λίγες ημέρες, όπως και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αγορά 372 νέων οχημάτων, που θα καλύψουν ανάγκες σε διάφορες υπηρεσίες της χώρας, όπως ανέφερε.

Κατά τη συνάντηση του με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη του παραδόθηκε υπόμνημα για τα προβλήματα της περιοχής στο οποίο υπογραμμίζεται η σοβαρή έλλειψη προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου, γεγονός - που όπως τονίζεται -επιτείνεται τη θερινή περίοδο όταν οι επισκέπτες και οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται. Στο ίδιο υπόμνημα τονίζεται ότι ανάλογες ανάγκες υπάρχουν και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ιδίως τη θερινή περίοδο και αναφέρονται ακόμη και μια σειρά άλλων προβλημάτων όπως το στεγαστικό των υπηρεσιών κά.

Νωρίτερα, ο κ. Κικίλιας είχε σειρά επαφών με φορείς του Ηρακλείου και υπηρεσίες.

Ο υπουργός σε δηλώσεις του ανέφερε ότι από το υπουργείο του και από την κυβέρνηση συνολικά «γίνεται προσπάθεια για να γυρίσουμε σελίδα και, μέσα απ την κρίση, να βρούμε την ευκαιρία να αυξήσουμε τον βηματισμό μας, να επιταχύνουμε για να μπορέσουν οι πολίτες να ζουν σε μια χώρα ασφαλή και με ποιότητα ζωής».

Σχετικά δε με τον τουρισμό, τον χαρακτήρισε ως την βαριά μας βιομηχανία, λέγοντας παράλληλα ότι «για μας η προτεραιότητα μας είναι ασφαλής φύλαξη και διαμονή των τουριστών».