Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Τις εκλογικές συνέπειες που θα έχει για το ΠΑΣΟΚ το ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα προσπαθεί να μετριάσει η Χαριλαου Τρικουπη που στέλνει κατεπειγόντως στους δυο απο τους πλέον πληττόμενους νομούς κλιμάκιο του κόμματος για να συζητήσει με τους παραγωγούς απο κοντά τους τρόπους αποζημίωσης τους.

Κι ενώ η επίλυση του θέματος φαίνεται πως θα καθυστερήσει απο τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ώρα που τα κονδύλια των αποζημιώσεων θα μοιραστούν σε όλες τις κοινοτικές χώρες που υφίστανται τις συνέπειες απο το εμπάργκο της Ρωσίας το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται ότι κινδυνεύει να χάσει ακομη και τις σταθερές ψήφους μιας μερίδας του αγροτικού κόσμου που δεν είχε πληγεί σφόδρα απο την οικονομική κρίση.

Έτσι στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας που πλήττονται περισσότερο μεταβαίνουν οι παραγωγοί ροδακίνων και νεκταρινιών πηγαίνουν ο πρώην βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα αγροτικού του ΠΑΣΟΚ Μιχαλης Τζελεπης ,όπως επίσης και στελέχη της Κεντεικης Μακεδονίας ανάμεσα ατους ο Γιάννης Μαγκριώτης . Το κλιμάκιο θα συναντηθεί με συνεταιριστες, μετά ποιητές και παραγωγούς προκειμένου να προσδιοριστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις που προέκυψαν απο το εμπάργκο που επιβάλλει η Ρωσία.

Η κεντρική θέση το ΠΑΣΟΚ συνοψίζεται στο ότι οι παραγωγοί θα έχουν την πλήρη συμπαράσταση της πολιτείας με την επισήμανση ότι το κόμμα θα σταθεί δίπλα στην αγροτιά γιατί έχει μαζί της ακατάληπτους δεσμούς και γιατί πιστεύει ότι πρεπει να στηριχθούν αυτοί που μπορούν να σηκώσουν μεγάλο βάρος στην Εθνική προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.