«Καμία χάρη για τους μπαταχτσήδες» διαμηνύει το υπουργείο Ανάπτυξης σε όσους περιμένουν τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια.

«Μην περιμένουν οι μπαταχτσήδες συγχωροχάρτι από τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια» πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλο.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το πλάνο της για τα κόκκινα δάνεια πριν από τη ΔΕΘ, αλλά θα εκκρεμεί η έγκριση της τρόικας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η ρύθμιση δεν συνδέεται με τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας γιατί το σχέδιο όπως ανέφερε δεν θα επηρεάσει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών ενώ γνωστοποίησε ότι είναι ήδη διαμορφωμένη η άποψη εργασίας αλλά υπενθύμισε ότι εκτός από το υπουργείο Ανάπτυξης, το κείμενο θα συζητηθεί με τις τράπεζες, την ΕΚΤ και την τρόικα.

Σχετικά με το φορολογικό, ο υπουργός σημείωσε: «έγινε μια συζήτηση πώς η φορολογία μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακό εργαλείο και όχι ένας φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Στόχος είναι ένα σαφές φορολογικό πλαίσιο που θα λειτουργεί ενισχυτικά προς τις επιχειρήσεις».