Την έντονη ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας στο Ιράκ με την προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Εκφράζουμε και πάλι τον αποτροπιασμό μας για την τρομοκρατική δράση της οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος” εναντίων των Χριστιανών, των Κούρδων, των Σιιτών και των άλλων θρησκευτικών και εθνικών ομάδων του Ιράκ» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, και πρόσθεσε: 

«Η κλιμακούμενη αυτή βίαιη και ακραία δράση που στοχεύει στην υπονόμευση της σταθερότητας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης όλων των κοινοτήτων στο Ιράκ είναι προφανώς αδιέξοδη και προκαλεί μια νέα τραγωδία».

Εξέφρασε την στήριξή του στις προσπάθειες των εταίρων μας «που στοχεύουν στην ανακοπή της ραγδαίας προέλασης των τζιχαντιστών» ενώ εξέφρασε και την αμέριστη στήριξή του «στην ιρακινή Κυβέρνηση, στο φίλο ιρακινό λαό και στις θρησκευτικές και εθνοτικές κοινότητες της χώρας που υφίστανται τις συνέπειες της εξτρεμιστικής αυτής δράσης».

Σημειώνεται πως θα πραγματοποιηθεί έκτακτο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στις Βρυξέλλες προκειμένου να εξεταστούν οι ραγδαίες εξελίξεις στο Ιράκ, στη Λιβύη και την Ουκρανία. 

Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.