Μετά τα δικά του παιδιά, Γεωργιάδη, Βορίδη, Τζαβέλα και ο Αργύρης Ντινόπουλος εκφράστηκε θετικά για το ενδεχόμενο επιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη στη ΝΔ με τη φράση ο «Γιώργος Καρατζαφέρης χωράει στο κόμμα». 

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας στο Mega είπε: «Το σπαθί μπήκε στο θηκάρι» και κάπως έτσι προανήγγειλε την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία

Μια επιστροφή όμως που όόπως αποσαφήνισε δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά της προσχώρησης. «Εαν υπάρξει προσαρμογή σε μια άλλη πολιτική τότε είμαι έτοιμος να υπηρετήσω αυτήν την άλλη πολιτική. Δεν τίθεται θέμα επιστροφής μου στη ΝΔ. Εχω 14 χρόνια σε μια άλλη προσπάθεια και με τίμησαν άνθρωποι. Θα πάμε σε συνεργασία, συνλειτουργια, συνύπαρξη αλλά σε καμία περίπτωση σε απορρόφηση. Ο Σαμαράς βλέπει στην άκρη του μυαλου του ότι αυτή η πολιτική δεν εχει μακριά ποδάρια. Αν έχουν αποφασίσει μια άλλη πολιτική, μια αλλαγή πολιτικής είμαι παρών», είπε ο κ. Καρατζαφέρης. 

Σχετικά με την προσωπική του περιπέτεια υγείας είπε: 

«Το σπαθί μπήκε στο θηκάρι. Από εδώ και πέρα χρειάζεται περισσότερο με την καρδιά και το μυαλό να δώσουμε μια ελπίδα στον ελληνικό λαό. Η υπερπροβολή του "Εγώ" δεν είναι ο ασφαλής οδηγός. Πρέπει να βρούμε την συνταγή να βοηθήσουμε τους Έλληνες», είπε. 

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως ουσιαστικά βάζει νερό στο κρασί του επειδή δεν θέλει να δεί τον κ. Τσίπρα στην εξουσία.

«Οι ημέρες αυτής της κυβέρνησης μετριάζονται. Επελαύνει ο κ. Τσίπρας. Θα είναι μια οδυνηρή περιπέτεια για την χώρα. Κι αυτό γιατί είναι τεράστια η απόσταση ανάμεσα στις συνιστώσες. Δεν μπορούν να συνυπάρξουν σε ενιαίο πλαίσιο. Ο κ. Τσίπρας με ενοχλεί λίγο. Δεν μπορεί να δηλώνει "Δεν πιστεύω. Είμαι αθεος" και να το δείχνει αρνούμενος το Μυστήριο της βάφτισης στο παιδί του και την ιδια ώρα να πηγαινει στο Άγιο Όρος. Αν ανακάλυψε την Παναγία και τον Χριστό στα 40 του τότε είναι θαύμα και το δέχομαι. Είναι Θεομπαίχτης ο Τσίπρας. Επι της ουσίας εγώ δεν θέλω τον κ. Τσίπρα. Και γι' αυτό πρέπει να καταλάβει η ΝΔ ότι το προϊόν που προσφέρει στον ελληνικό λαό είναι δύσπεπτο. Η κυβέρνηση και κυρίως η ΝΔ δεν πρέπει να λέει σε όλα ναι αλλά πρέπει να λέει και κάποια όχι», πρόσθεσε.