Γράφει ο Γιάννης Γιανόπουλος

Μια δήλωση από τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τέσσερις βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας,  δείχνουν ότι η επιστροφή του έχει κλειδώσει . 

«Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μην έρθει ο Τσίπρας στην εξουσία », φέρεται να έχει δηλώσει πρόσφατα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.  

Αυτή η φράση από πολλούς μεταφράστηκε ότι ο κ. Καρατζαφέρης δεν θα αρνιόταν την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία υπό την προϋπόθεση , όπως λένε συνομιλητές του , κάτι τέτοιο να του προταθεί από την ηγεσία του κόμματος και βέβαια οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για συνεργασία με την και όχι για επιστροφή με την κυριολεκτική έννοια της λέξης.

Προηγήθηκαν οι δηλώσεις του Μάκη Βορίδη, του Άδωνι Γεωργιάδη και της Νίκης Τζαβέλα που εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Καρατζαφέρης .

Ο Μάκης Βορίδης στις δηλώσεις του ουσιαστικά απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς τον Γίωργο Καρατζαφέρη κάτι που είχε κάνει και πριν λίγες εβδομάδες και ο Άδωνις Γεωργιάδης που είχε πει ευθέως από τηλεοράσεως την φράση «πρόεδρε γύρνα στη ΝΔ».

Μια ακόμη δήλωση πρόσκληση προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ είχε γίνει από την Νίκη Τζαβέλα που είχε δηλώσει ότι η θέση του Γιώργου Καρατζαφέρη είναι στη ΝΔ .

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στη ΝΔ και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο.

Η πλευρά Καρατζαφέρη επιμένει να κάνει λόγο για πιθανή συνεργασία υπό συγκεκριμένους όρους , ενώ από τη Συγγρού συνεχίζουν να τονίζουν ότι οι πόρτες της Νέας Δημοκρατίας είναι ανοιχτές για όποιον το επιθυμεί , χωρίς όμως προαπαιτούμενα. 

«Συμβόλαια δεν υπογράφει κανείς με τη ΝΔ», δήλωσε στο newpost.gr κορυφαίο κομματικό στέλεχος της Συγγρού .

Ουδείς όμως και από τις δύο πλευρές διαψεύδει ότι οι επαφές είναι σε προχωρημένο στάδιο και ουδείς διαψεύδει ότι έχουν γίνει και κατ ιδίαν συναντήσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ με ανώτατα κομματικά στελέχη της λεωφόρου Συγγρού.

Όσοι προκρίνουν την επιστροφή Καρατζαφέρη στη ΝΔ εκτιμούν ότι η ανοδική τάση που κατέγραψε το ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογές θα ενισχυθεί και με αυτόν τον τρόπο η ΝΔ αποκτά ερείσματα σε μια δεξαμενή ψηφοφόρων που δεν θα μπορούσε να προσεγγίσει διαφορετικά.

Εκτιμούν ακόμη ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης μπορεί να αποτελέσει το πιο ισχυρό «δεξιό» ανάχωμα για όσους επιλέγουν ψηφίζουν Χρυσή Αυγή όχι λόγο ιδεολογίας αλλά λόγο αδυναμίας έκφρασης στο εσωτερικό της ΝΔ.

Από την άλλη πλευρά δεν είναι λίγα και τα οφέλη για τον ίδιο τον Γιώργο Καρταζαφέρη που με την επιστροφή του στη ΝΔ θα δημιουργήσει και όλες τις προϋποθέσεις για την ολική του επάνοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή. Θεωρείται δεδομένο ότι τα ερείσματα που έχει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στους ψηφοφόρους του κόμματος θα μεταφραστούν σε μια θέση -ακόμη και υπουργική- σε περίπτωση που η ΝΔ σχηματίσει εκ νέου κυβέρνηση στις επικείμενες εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν.