current views are: 1

16 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση11:05

«Πάγο» βάζει το Μέγαρο Μαξίμου στις προτάσεις για συνδιάσκεψη ή συνέδριο

Στη φάση της προεργασίας για επικείμενη ανάληψη πρωτοβουλιών στα πλαίσια της μετεξέλιξης της Νέας Δημοκρατίας και της επανένωσης της παράταξης βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου και η Συγγρού. 

Δημοσίευση 11:05’
αρθρο-newpost

Στη φάση της προεργασίας για επικείμενη ανάληψη πρωτοβουλιών στα πλαίσια της μετεξέλιξης της Νέας Δημοκρατίας και της επανένωσης της παράταξης βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου και η Συγγρού. 

Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος 

Στη φάση της προεργασίας για επικείμενη ανάληψη πρωτοβουλιών στα πλαίσια της μετεξέλιξης της Νέας Δημοκρατίας και της επανένωσης της παράταξης βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου και η Συγγρού

Βασικός στόχος είναι η αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματος σε δυνάμεις αλλά και πρόσωπα που θα σηματοδοτούν τη «Νέα μεταπολίτευση» με φόντο και τη διασφάλιση των 180 ψήφων που απαιτούνται για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μέχρι στιγμής συγκεκριμένο σχέδιο για συνέδριο ή συνδιάσκεψη δεν υπάρχει υπό συζήτηση, παρά τα όσα κυκλοφορούν, διότι πολύ απλά, όπως τονίζει ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος, όσο η κυβέρνηση έχει μπροστά της την αξιολόγηση της τρόικας και τη διαπραγμάτευση του χρέους, τόσο δύσκολο είναι να υπάρξει συνέδριο ή συνδιάσκεψη.

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης μίλησε πριν λίγο καιρό για «πανστρατιά» του κόμματος μέσω της διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου που θα σηματοδοτήσει την απαρχή μιας νέας εποχής για τη Νέα Δημοκρατία εντούτοις δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος η σχετική πρόταση, την οποία στηρίζουν και άλλα στελέχη, όπως π.χ. ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

«Αυτό θα γίνει σε άλλη φάση, όταν το πολιτικό τοπίο θα είναι διαφορετικό» τονίζει η ίδια πηγή, αν και παραδέχεται ότι πληθαίνουν εσχάτως οι εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά για να διεξαχθεί εντός του φθινοπώρου ένα συνέδριο ή συνδιάσκεψη με απώτερο στόχο τη διεύρυνση.

Η πάγια άποψη στο Μέγαρο Μαξίμου και δεν έχουν αλλάξει το σχεδιασμό τους, είναι ότι η διεξαγωγή μιας συνδιάσκεψης ή ενός συνεδρίου πρέπει να γίνει αφότου η κυβέρνηση διασφαλίσει μια σειρά από πρωτοβουλίες εκτόνωσης της κοινωνικής πίεσης, όπως π.χ. το πακέτο των φοροελαφρύνσεων.

Άρα, με βάσει τα όσα συζητούνται στα ενδότερα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος η όποια εξέλιξη ως προς το ζήτημα της συνδιάσκεψης ή του συνεδρίου «πανστρατιάς» τοποθετείται περί της αρχές του 2015, αφού λήξει κυρίως η διαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Πάντως, ανεξάρτητα από τη μετάθεση αυτών των κορυφαίων διαδικασιών, συνέδριο ή συνδιάσκεψη, οι επαφές προχωρούν και θα ενταθούν από το φθινόπωρο οι παρασκηνιακές ζυμώσεις

Εξάλλου, οι όποιες επιστροφές στελεχών στη Νέα Δημοκρατία, όπως του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, απαιτούν χρόνο και μεγάλη προσπάθεια για να αρθούν οι όποιες παρεξηγήσεις του παρελθόντος.


σχετικα αρθρα