current views are: 1

16 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση11:11

Παυλόπουλος: Η υπερφορολόγηση εγκυμονεί κινδύνους για τη μεσαία τάξη

Για την υπερφορολόγηση και τις συνομιλίες της κυβέρνησης με την τρόικα μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. 

Δημοσίευση 11:11’
αρθρο-newpost

Για την υπερφορολόγηση και τις συνομιλίες της κυβέρνησης με την τρόικα μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. 

Για την υπερφορολόγηση και τις συνομιλίες της κυβέρνησης με την τρόικα μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

«Η φορολογία έχει εξαντλήσει όλους. Η υπερφορολόγηση εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για την υπόσταση της μέσης τάξης», σχολίασε κατά τη συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε:

«Η ιδιοκτησία δεν είναι ένα τυχαίο δικαίωμα. Όταν η ιδιοκτησία υπόκειται σε φορολογία η οποία αντιστοιχεί σε έμμεση δήμευση αυτό έχει επιπτώσεις στην κοινωνία, στον μέσο άνθρωπο, επομένως στη δημοκρατία. Έχουμε ξεπεράσει το όριο εκείνο το οποίο είναι επιτρεπτό». 

Όπως είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να υπάρξει «πλήρης αναθεώρηση του φορολογικού συστήματος και πλήρης αναθεώρηση του φορολογικού συστήματος που αφορά στην ιδιοκτησία».

Σχετικά με το πρόγραμμα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας και την πορεία της Ευρωζώνης, επεσήμανε πως «οι γερμανικές εμμονές, δεν κάνουν καλό». 

«Κάναμε ότι μας είπαν» τόνισε και επεσήμανε πως είναι «ανάγκη να εντοπιστούν οι αστοχίες του προγράμματος» και συμπλήρωσε λέγοντας πως οι ευρωπαίοι πρέπει να βοηθήσουν την Ελληνική οικονομία να αποκτήσει τις δυνατότητες για αναπτυξιακή πορεία».

«Ο μηδενισμός του ελλείμματος, δεν οφείλεται σε μια ανάπτυξη που μας δημιουργεί τις προσδοκίες για το μέλλον. Η προστασία της ιδιοκτησίας δεν είναι μόνο κάτι το οποίο θεσπίζεται στο Ελληνικό Σύνταγμα. Είναι επιταγή του ίδιου του Ευρωπαϊκού δικαίου», τόνισε ακόμα ο κ. Παυλόπουλος.

«Η κυβέρνηση πρέπει να λειτουργήσει μονομερώς. Η αντίρρηση της τρόικα ήταν μια αντίρρηση όσο δεν καταφέρναμε να μηδενίσουμε το έλλειμμά μας», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

«Δεν ξέρω αν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές, αλλά πρέπει να βρεθούν. Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιείται ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας, για άλλους σκοπούς», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.


σχετικα αρθρα