"Η γερμανική Δικαιοσύνη πρωτοστάτησε στη συγκάλυψη των σκανδάλων”, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος όταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι είναι “σιαμαία στη διαφθορά και επανέφεραν στο λεξικό τη φράση Έλληνας απατεώνας”.

“Ο λαός σας έχει καταλάβει γι' αυτό είστε στο 20%” ανέφερε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ και ζήτησε να γίνουν εκλογές εδώ και τώρα για να "αδειάσει" όπως είπε ο λαός τη χώρα απ' ότι την έχει βρωμίσει.

Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε επίσης συγκάλυψη το γεγονός ότι για το θέμα των υποβρυχίων παραπέμπεται στην προανακριτική μόνο ο Άκης Τσοχατζόπουλος και όχι και οι άλλοι υπουργοί αμύνης μετά απ' αυτόν.

"Γιατί στην ειδική υποεπιτροπή εξοπλισμών οι υπόλοιποι υπουργοί; Όλοι πρέπει να πάνε στην προανακριτική, γιατί επί ΝΔ πληρώθηκαν 723 εκ. ευρώ, ενώ, όπως προκύπτει από όσα υποστηρίζει η Ferrostaal μετά το 2004 δόθηκαν μίζες 11 εκ. ευρώ. Διαφορετικά πάμε σε μία συγκάλυψη που είναι εξαιρετικά δυσάρεστη", επισήμανε.

"Ό,τι πληρώθηκε από τους υπουργούς της ΝΔ ήταν όσα δρομολογήθηκαν από σύμβαση της κυβέρνησης Σημίτη, ενώ καμία αλλαγή δεν επήλθε στην αρχική σύμβαση, ούτε ένα ευρώ δεν καταβλήθηκε επιπλέον", απάντησε παρεμβαίνοντας ο Προκόπης Παυλόπουλος. "Το ίδιο έγινε και με την προμήθεια του C4 I, για το οποίο ζητούνται ευθύνες από τους υπουργούς της ΝΔ, όταν εμείς απλώς πληρώναμε το νοίκι για το ΤΕΤΡΑ", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Εξηγήσεις για τη Siemens ζητά ο Καστανίδης

Επιστολή στη Siemens Ελλάς θα στείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, την επόμενη Δευτέρα προκειμένου οι υπεύθυνοι της KASTANIDES  εταιρείας να κληθούν σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα να δώσουν εξηγήσεις για το σκάνδαλο.

Όπως διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ο κ. Καστανίδης οι υπεύθυνοι της Siemens θα δώσουν εξηγήσεις στον υπουργό Δικαιοσύνης και στον υπουργό Ανάπτυξης ή στα πρόσωπα που αυτοί θα ορίσουν οι ίδιοι. Αμέσως μετά θα τους δωθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα δέκα δεκαπέντε ημερών και σύμφωνα με τον προγραμματισμό μέχρι τέλος Μαϊου το ελληνικό Δημόσιο θα επιβάλλει πρόστιμα στη Siemens με βάση το νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μάλιστα ο κ. Καστανίδης είπε ότι οι Γερμανοί οφείλουν πέραν των άλλων να δώσουν αποζημιώσεις στη χώρα για το σκάνδαλο Siemens ενώ εξαπέλυσε επίθεση και κατά της Γερμανίας συνολικά λέγοντας ότι οι εταιρείες της  είναι πρωταθλητές της διαφθοράς στον κόσμο.

"Αυτά που είπατε στη Βουλή να τα πείτε και στον πρωθυπουργό να τα μεταφέρει στην κ. Μέρκελ, γιατί όταν βγαίνει συνήθως απλώς ακούει", παρενέβη στη συζήτηση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

"Ο πρωθυπουργός κατά την άσκηση τω καθηκόντων του υπερασπίζεται αυτά που πρέπει και κατά τον τρόπο που πρέπει", απάντησε ο υπουργός.

TAGS