Τις σκέψεις παραίτησής της από τη βουλευτική της έδρα, πριν από την ψηφοφορία για το μνημόνιο, αποκάλυψε σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα του "Βήματος" η πρώην υπουργός, Βάσω Παπανδρέου, η οποία θεωρεί ότι μια ελεγχόμενη αναδιάρθρωση δε θα ήταν κακή προοπτική για τη χώρα.

"Ομολογώ ότι είχα σκεφτεί να παραιτηθώ από βουλευτής πριν από την ψηφοφορία. Όμως επέλεξα να μείνω και να στηρίξω την κυβέρνηση, διότι εκείνη τη στιγμή, όπως είχαν διαμορφωθεί τα πράγματα, δεν υπήρχε άλλη λύση πέραν του μνημονίου για τη χώρα" είπε η κ. Παπανδρέου.

Aναφορικά με τη συνταγή εξόδου από την κρίση, η πρώην υπουργός ανέφερε ότι "θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευέλικτοι στην οικονομική πολιτική. Για παράδειγμα, η μεγάλη αύξηση του φόρου στα καύσιμα, όχι μόνον παγώνει την Οικονομία, αλλά τελικά μειώνει και τα ίδια τα έσοδα του Δημοσίου. Δεν πρέπει να το ξαναδούμε;" είπε με νόημα.

Για τη "σχέση" της με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, είπε ότι "δεν είναι προσωπικό το πρόβλημα. Και τα ΜΜΕ κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουν και να μας πουν τι πιστεύουν: Θέλουμε βουλευτές με γνώμη, ή βουλευτές που απλώς σηκώνουν το χέρι κατά παραγγελία";

"Χρειαζόμαστε μία οριστική λύση για το θέμα του χρέους. Δεν χρειαζόμαστε 'ανάσες', όπως έγινε την 11η Μαρτίου" ανέφερε. Αναφορικά με την κατάλληλη λύση, η κ. Παπανδρέου είπε ότι "δεν συζητούμε για μονομερή αναδιάρθρωση". "Αυτό θα σήμαινε στάση πληρωμών και θα ήταν ανεπίτρεπτο για τη χώρα, αφού θα πλούτιζαν όλοι εκείνοι που έχουν επενδύσει στη χρεωκοπία μας, με τα λεγόμενα CDS, ενώ η Ελλάδα θα γυρνούσε δεκαετίες πίσω" τόνισε, προθέτοντας ότι μιλά "για μία συνεννόηση με τους βασικούς δανειστές μας που θα οδηγούσε είτε σε επιμήκυνση αποπληρωμής είτε σε 'κούρεμα' των ομολόγων μας".

"Πρέπει επίσης να σκεφτούμε ότι από το 2013, όταν θα αρχίσει η λειτουργία του μόνιμου μηχανισμού στήριξης, η αναδιάρθρωση θα είναι – περίπου – προαπαιτούμενο. Λέω λοιπόν: Γιατί τότε και όχι από τώρα; Όσο χάνουμε χρόνο οδηγούμαστε σε φαύλο κύκλο νέων δανείων και νέων μνημονίων" ανέφερε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός.

Η κ. Πανανδρέου, παράλληλα, χαρακτήρισε την αντιπολίτευση "κατώτερη των περιστάσεων" αναφορικά με τις προθέσεις διαλόγου.

Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις είπε ότι "αν μιλάμε για αξιοποίηση και όχι για ξεπούλημα, τότε ακόμα και τα 50 δις ευρώ είναι προσεγγίσιμα". "Νομίζω όμως ότι για να γίνει κάτι τέτοιο, χρειάζεται σχέδιο, ένα εντελώς νέο νομικό πλαίσιο και αποτελεσματικότητα. Μακάρι να είναι η κυβέρνηση έτοιμη για αυτό" είπε αφήνοντας ξανά αιχμές.