Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου 

Τα κεφάλια μέσα. Οι σύντομες διακοπές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνουν τέλος αφού από τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η οργανωτική και πολιτική προετοιμασία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εν όψη των πρόωρων εκλογών με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.» Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι σίγουρα ότι «το φθινόπωρο ή το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2015 στην χώρα θα στηθούν κάλπες με αποτέλεσμα την ανατροπή  της  δικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά.» 

«Το φθινόπωρο θα είναι περίοδος πολλών πολιτικών εξελίξεων» λένε κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία επισημαίνουν ότι πλέον δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο ούτε καμία δικαιολογία για να μην κερδίσει το κόμμα τους τις εκλογές. Έτσι στην  ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος του στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου  με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σαφήνεια και πιο πειστικές απαντήσεις. 

Μέχρι τότε πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να διοργανώσει τέσσερις μεγάλες συγκεντρώσεις για τα θέματα που απασχολούν τους  πολίτες. 

Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει φυσικά για τα θέματα της οικονομίας και το φορολογικό το οποίο μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον ενώ από το φθινόπωρο αναμένεται να μονοπωλήσει την καθημερινότητα των πολιτών. 

Τα θέματα προστασίας των πολιτών που έχουν πληγή από την κρίση σε συνδυασμό με τις νέες περικοπές που θεωρούν ότι θα γίνουν σε μισθούς και συντάξεις. 

Τα θέματα δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών που συμφωνά με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν καταπατηθεί κατά κόρον από την κυβέρνηση Σαμαρά. 

Το αγροτοδιατροφικό πρόβλημα της χώρας το οποίο εξ αιτίας του Ρωσικού εμπάργκο έχει αναχθεί για ένα μεγάλο κομμάτι του αγροτικού κόσμου σε μείζων πρόβλημα. 

Με βάση λοιπόν αυτές τις παραμέτρους και το νέο αναμορφωμένο πρόγραμμα το οποίο επεξεργάστηκαν τα στελέχη της Κουμουνδούρου  όλο αυτό το διάστημα  τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσουν και μια σειρά από περιοδείες στην Ελλάδα προκειμένου να πείσουν τους Ελληνες ψηφοφόρους ότι είναι έτοιμοι για την αλλαγή

Αυτό κρίθηκε ως αναγκαίο αφού  μέσα από όλες τις επαφές που είχαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης την περίοδο των Ευρωεκλογών διεφάνη ότι οι πολίτες αντιμετωπίζουν με κάποια δυσπιστία τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία ενώ δεν αντιλαμβάνονται ως ρεαλιστικές τις εναλλακτικές κινήσεις που θα κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εφόσον έρθει στην εξουσία και αντιμετωπίσει τους δανειστές.