Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Επιστροφή στην δύσκολη καθημερινότητα και για τον μικρό κυβερνητικό εταίρο από σήμερα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να έχει ζητήσει από τους στενούς του συνεργάτες να βρίσκονται στα πόστα τους στην Χαριλάου Τρικούπη και το υπουργείο Εξωτερικών για τον συντονισμό τους. 

Η εβδομάδα μετά τον Δεκαπενταύγουστο δεν θεωρείται εύκολη ή χαλαρή καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει υποσχεθεί πως θα «τρέξει» τις προτάσεις του για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια καθώς και για την συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου απασχόλησης περί τα τέλη Αυγούστου όπου θα συζητηθούν οι πολιτικές που μπορούν να οδηγήσουν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 

Εκ παραλλήλου το ΠΑΣΟΚ θέλει να κοιτάξει και τα του οίκου του ξεκινώντας εν πρώτους από την συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προϊδεάζει τους συνεργάτες του ότι στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ και της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη πέραν της αποτίμησης της πορείας του κινήματος που θα αποτιμήσει θα δώσει και το ιδεολογικό στίγμα της παράταξης για την μεταμνημονιακη εποχή. 

Το θέμα είναι βεβαίως ποιο ιδεολογικό στίγμα θα δώσει για το ΠΑΣΟΚ  δυο ημέρες πριν ο Γιώργος Παπανδρέου εγκαινιάζοντας στο Ζάππειο την ιστορική έκθεση που τιτλοφορείται από τον ανένδοτο στην αλλαγή. 

Η Χαριλάου Τρικούπη προσπαθεί να υποβαθμίσει την διάσταση που προσλαμβάνει η εκδήλωση του ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου και τονίζει ότι το ίδρυμα έχει κλείσει δυο αίθουσες στο Ζάππειο, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει για την εκδήλωση του της 3ης Σεπτέμβρη το περιστύλιο του Ζαππείου. 

Γίνεται κατανοητό ότι Βενιζέλος και Παπανδρέου έχουν δώσει ραντεβού για την νέα τους πολιτική αναμέτρηση στο Ζάππειο, εκεί που άλλωστε την νύχτα της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007 ξεκίνησε η προσωπική τους βεντέτα...