Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων με την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» Ελένη Πορτάλιου, με αφορμή την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Άγιον Όρος.

Η κυρία Πορτάλιου σε άρθρο της στο blog της Ένωσης Οπαδών της Συσπείρωσης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σχολιάζει αρνητικά τη φράση των Ζαπατίστας «Όλα για όλους τίποτε για μας» που χρησιμοποίησε κατά την επίσκεψή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «αποτελεί προσβολή όχι μόνο για τους Ζαπατίστας αλλά και για τους απανταχού της γης υποστηρικτές τους» αναφέροντας χαρακτηριστικά: 

«Όλα για τους (φανταστικούς) ψήφους που η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα εισρεύσουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια της θρησκευτικής οδού. Ταυτόχρονα όμως - και κυρίως - διαβεβαίωση της θρησκευτικής εξουσίας του Αγίου Όρους ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συμμάχων. Δεν χρειάζεται να διαβάζουμε πίσω από τις γραμμές, οι γραμμές παρουσιάζονται με σαφήνεια σε όλα όσα αποσιωπήθηκαν».

Ταυτόχρονα κάνει λόγο για «ανέξοδες (αμπελο)φιλοσοφικές απόψεις» και για «αποφάσεις από επικοινωνιολόγους της Νέας Ελλάδας» (σ.σ Νέα Ελλάδα ήταν εκ των κεντρικών συνθημάτων του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του Μαΐου).

Καλεί επίσης την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει τη θέση της απέναντι στην Εκκλησία όχι «με την αγιαστούρα του πολιτικού» αλλά με ρήξεις σε θέματα όπως ιδιοκτησία και φορολογία της εκκλησιαστικής περιουσίας.

«Οι καιροί αλλάζουν προς το χειρότερο. Ακριβώς γι’ αυτό τα 3.795.000 πιστών ή άπιστων φτωχών δεν μπορεί πλέον να τρέφονται με τη θεία κοινωνία. Οι έχοντες και κατέχοντες πρέπει να πληρώσουν» καταλήγει η κυρία Πορτάλιου. 

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως το κείμενο της Ελένης Πορτάλιου κρύβει και μία δόση προσωπικής πικρίας, καθώς στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές επιθυμούσε διακαώς να είναι υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων εκ νέου με την ανοιχτή πόλη, ωστόσο επελέγη τελικά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος ως γνωστόν κατέγραψε σημαντικά ποσοστά.

Διαβάστε εδώ ολόκλήρο το άρθρο της Ελένης Πορτάλιου