Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Ως ιδιαίτερα ικανοποιητική αξιολογούν στον ΣΥΡΙΖΑ την τακτική των «πολιτικών μετώπων» την οποία εφήρμοσαν όλο το προηγούμενο διάστημα με αφορμή μια σειρά από κοινωνικά θέματα τα οποία μπήκαν προς ψήφιση στην Βουλή. 

Όπως λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου μέσα από το θέμα της «μικρής ΔΕΗ «και των αιγιαλών συγκροτήθηκε ένα ευρύ μέτωπο στο οποίο συμμετείχε η ΔΗΜΑΡ ,οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ανένταχτοι βουλευτές που βρίσκονται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Οδυσσέας Βουδούρης ,ο Πάρις Μουτσινάς ο Θόδωρος Παραστατίδης  και το οποίο αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο το επόμενο διάστημα και στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.  Έτσι ο στόχος των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο η συμμαχία αυτή προκειμένου να ματαιωθεί η προεδρική εκλογή. 

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας μάλιστα στο ΑΠΕ γι αυτό το θέμα τόνισε ότι:

«Μετά τις τελευταίες ευρωεκλογές, μπήκαμε σε μια νέα φάση. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σφραγίστηκε από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που αναδείχτηκε στον πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων. Σας θυμίζω τις πρωτοβουλίες γύρω από τη "μικρή ΔΕΗ" και το μέτωπο των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που δημιουργήθηκε ,σας θυμίζω τις πρωτοβουλίες για τον αιγιαλό. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, να αναδείξει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό αυτή την αναντιστοιχία ανάμεσα στις διαθέσεις της κοινωνίας και την εφαρμοζόμενη πολιτική. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θεωρώ ότι πράγματι έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την κυβέρνηση.» 

Αναφερόμενος μάλιστα στην προεδρική εκλογή επέμεινε στο ότι οι 180 βουλευτές που αναζητά η κυβέρνηση δεν είναι δεδομένοι  «Θεωρώ ότι αυτό που εισπράξανε όλοι αυτοί που βγήκαν από τα λαγούμια της κυβέρνησης το Δεκαπενταύγουστο μιλώντας με τον κόσμο με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ τους έδωσε να καταλάβουν ότι είναι πλήρως πολιτικά και κοινωνικά απομονωμένοι τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κατανοώ μάλιστα και θεωρώ άκρως υποκριτικές τις φωνές κάποιων βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε σχέση με την ψήφιση του ΕΝΦΙΑ, που λένε τώρα ότι δεν είδαν, δεν κατάλαβαν, δεν ήξεραν τι ψήφισαν. Όλα αυτά θυμίζουν όσα έλεγαν υπουργοί των μνημονιακών κυβερνήσεων ότι δεν είχαν διαβάσει το μνημόνιο. Είναι άκρως υποκριτικά και δεν μπορούν να τους απαλλάξουν από τις συλλογικές πολιτικές τους ευθύνες.» 

Ο Πάνος Σκουρλέτης τέλος μίλησε για ένα τσουνάμι ληξιπρόθεσμων οφειλών το οποίο θα πνίξει τους πολίτες από το φθινόπωρο. Μιλώντας μάλιστα συγκεκριμένα για τον ΕΝΦΙΑ είπε « Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι ο ίδιος ο φόρος αυτός, ο τρόπος που εφαρμόστηκε και το μέγεθος των επιπτώσεών του στην ελληνική κοινωνία . Θεωρώ ότι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που είδαν οι πολίτες μέσα από το διαδίκτυο, ουσιαστικά αποτελούν και την πιστοποίηση μιας ήδη δρομολογημένης πολιτικής, η οποία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οδηγεί στη δήμευση της ακίνητης περιουσίας. Μικρή σημασία έχει το θέμα των δόσεων. Το πιο σημαντικό είναι ότι σήμερα ανεξάρτητα και πέρα από τον ΕΝΦΙΑ, ουσιαστικά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ογκούμενο τσουνάμι ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, το οποίο τείνει να σκεπάσει το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.»