ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια - Σόιμπλε

Δημοσίευση 19 Αυγούστου 2014, 13:16 / Ανανεώθηκε 19 Αυγούστου 2014, 13:16
Συνάντηση Δένδια - Σόιμπλε
Facebook Twitter Whatsapp

Ο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποδέχτηκε τον Νϊκο Δένδια στο Βερολίνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποδέχτηκε τον Νϊκο Δένδια στο γραφείο του στο Βερολίνο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη γερμανική πρωτεύουσα.

Στο πρόγραμμα του υπουργού περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και με τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Γερμανικής Βιομηχανίας.
 
Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε στην Καγκελαρία με τον αναπληρωτή υπουργό στην Ομοσπονδιακή Καγκελάριο Χέλγκε Μπράουν, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της επαγγελματικής εκπαίδευσης, όπως στον τομέα του Τουρισμού.

 Ο Έλληνας υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την προώθηση της καινοτομίας και την υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups), το οποίο έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τον κ. Μπράουν.
 
Χθες το βράδυ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας παρακάθισε σε δείπνο εργασίας με εκπροσώπους της κρατικής επενδυτικής Τράπεζας KfW. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του δείπνου οι εκπρόσωποι της γερμανικής τράπεζας δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Εξέφρασαν δε την πρόθεση να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι διαδικασίες σχετικά με τη λειτουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, ώστε να φθάσει σύντομα η χρηματοδότηση στους τελικούς αποδέκτες και να ενισχυθεί η ρευστότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, ιδίως των μικρομεσαίων.