Την θέση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του ΕΝΦΙΑ επανέλαβε ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ. 

Όπως ανέφερε, «Εδώ υπάρχει πάντα ένα ερώτημα που απευθύνεται σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Πρώτον, αν το ποσό είναι χρειαζούμενο, και αν είναι χρειαζούμενο πώς το βρίσκουμε και από ποιους; Έχω ακούσει για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για αναδιάρθρωση του ΕΝΦΙΑ, έχω ακούσει για άλλη κατανομή. Έχω ακούσει και άλλη άποψη που λέει «όχι φορολόγηση του ακινήτου, αλλά φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας συνολικά». 

Είναι τελείως αποπροσανατολιστικό και αποσπασματικό να αξιολογήσουμε μόνο το συγκεκριμένο μέτρο ερήμην της συνολικής εφαρμοζόμενης πολιτικής. Διότι, έχει μια συνοχή αυτή η πολιτική. Δεν είναι ότι απλώς το παρατραβήξαμε στο θέμα των ακινήτων. Το θέμα των αντικειμενικών αξιών δεν το ξέραμε;

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά του ΕΝΦΙΑ. Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε πρόταση φορολόγησης των ακινήτων ξεκινά μέσα από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Είδα χθες διάφορα δευτεροκλασάτα μπλογκ, τα οποία προσπάθησαν να το αποδώσουν σε εμένα ότι δεν τοποθετούμαι με σαφήνεια στο θέμα της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ. Σας είπα ότι πρόκειται για έναν φόρο ο οποίος δημεύει την ακίνητη περιουσία.

Προφανώς είναι αυτονόητη η επιλογή μας για την κατάργηση αυτού του ληστρικού φόρου».