Τα μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ για τα ροδάκινα δεν αντιμετωπίζουν την μεγάλη ζημιά των παραγωγών, αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Τα ποσά για αποζημιώσεις είναι πολύ χαμηλά, δεν εξασφαλίζεται ότι αυτά θα φτάσουν πραγματικά στους αγροτοπαραγωγούς και συνδέονται με μέτρα μείωσης της ζήτησης που παραπέμπουν σε καταστροφή αγροτικής παραγωγής, ενώ μπορεί να αξιοποιηθεί» σημειώνει ο Περισσός.

Το κράτος, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, έχει τη δυνατότητα «να συγκεντρώσει όλη την αδιάθετη παραγωγή ροδάκινων, πληρώνοντας - τουλάχιστον στις περυσινές τιμές - τους παραγωγούς, που έχουν ήδη δαπανήσει για το κόστος παραγωγής» και να διαθέσει την παραγωγή για τις λαϊκές ανάγκες (νοσοκομεία, στρατό, άνεργους, άπορους) και για μεταποίηση (χυμοί, κομπόστα).

«Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην επαπειλούμενη καταστροφή χρειάζεται να βάλει στο στόχαστρο τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που δεν διαχωρίζει τη θέση της από τα μέτρα της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία, καθώς και τη συνολική πολιτική της ΕΕ που οδηγεί τη φτωχή αγροτιά σε καταστροφή», καταλήγει το ΚΚΕ.