Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση του με την Ένωση Παραγωγών Ημαθίας και Πέλλας.

Η κ. Βούλτεψη κάνει λόγο για «συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού και των Ελλήνων αγροτών» και προσθέτει πως:

«Σε μια έκρηξη λαϊκισμού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης - που όποτε τον συμφέρει διακηρύσσει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρώπη και στο ευρώ - φόρεσε το αντιευρωπαϊκό προσωπείο του και κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση για τις ευρωπαϊκές επιλογές της».

Όπως τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, ο κ. Τσίπρας, «ενώπιον των αγροτών – και εκμεταλλευόμενος τα πρόσκαιρα προβλήματά τους - υποστήριξε πως η Ελλάδα έπρεπε να αυτονομηθεί έναντι της ΕΕ και να ακολουθήσει δική της πολιτική όσον αφορά στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας».

Σύμφωνα με την κ. Βούλτεψη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «παρέλειψε να πει στους αγρότες ότι η Ελλάδα, στα χρόνια της συμμετοχής της στην ΕΕ, έχει λάβει πάνω από 150 δις ευρώ για τα αγροτικά της προϊόντα, την ανάπτυξη της υπαίθρου και αποζημιώσεις για διάφορες αιτίες, καθώς η χώρα μας υπήρξε η πλέον ευνοημένη όσον αφορά στα αγροτικά κοινοτικά κονδύλια».

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνει, ο κ. Τσίπρας «παρέλειψε να πει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να λαμβάνει περί τα 2,5 δις ευρώ ετησίως από την Κοινή Αγροτική Πολιτική» καθώς και ότι «από τη Νέα ΚΑΠ έχουμε λαμβάνειν μέχρι το 2020 το ποσό των 18,5 δις ευρώ».

Όπως τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «τα παρέλειψε όλα αυτά, διότι δεν εξυπηρετούν τις μικροκομματικές του επιδιώξεις», ενώ όπως σημειώνει, «στην πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας προτείνει να γυρίσουμε την πλάτη μας στην ΕΕ και να στερήσουμε την αγροτική μας οικονομία από τα πιο σίγουρα έσοδα».

«Καταφεύγοντας σε μια ακόμη ανέξοδη αντιευρωπαϊκή ρητορεία, ο κ. Τσίπρας θέλησε να κρύψει τις δικές του ανόητες, επικίνδυνες και καταστροφικές επιλογές» σημειώνει η Σοφία Βούλτεψη και προσθέτει:

«Αλλά οι Έλληνες αγρότες γνωρίζουν και τι έχουν μέχρι σήμερα λάβει από την ΕΕ και τι πρόκειται να λάβουν. Γνωρίζουν ότι η θέση της Ελλάδας ήταν και παραμένει στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια».