Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Πυροβολεί συνεχώς για τον ΕΝΦΙΑ η Χαριλάου Τρικούπη αναθέτοντας στα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και κυρίως σε μέλη της κυβέρνησης τον ρόλο της αποδόμησης του νέου φόρου ακινήτων. 

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας που παρακολουθεί την πορεία του κυβερνητικού έργου ανακοίνωσε ότι ο νέος διορθωμένος ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του taxis γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξουν ελαφρύνσεις σε όλα τα εκκαθαριστικά παρά μόνο σε εκείνα που θα διαπιστωθούν λάθη. 

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε μάλιστα ότι αν κάποιοι νομίζουν ότι τα λάθη θα διορθωθούν μόνο με την αύξηση των δόσεων είναι σε λάθος δρόμο υπαινισσόμενος ότι πρέπει να μειωθεί σε συγκεκριμένες περιοχές όπου έχουν γίνει τεράστια λάθη. Προανήγγειλε δε ότι σε ορισμένες περιοχές οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ θα είναι της τάξης του 60-70% τονίζοντας ότι ο χαμός που έγινε έχει επιφέρει επιπτώσεις στην κυβέρνηση.

Ομοίως ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος υπερασπίστηκε το περίφημο "χαράτσι" που θεσπίστηκε επί Ευαγγέλου Βενιζέλου και τόνισε ότι τα λάθη που διαπιστώθηκαν οφείλονται στην παθογένεια της δημόσιας διοίκησης. 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δε, επανήλθε στην κριτική του για τον ΕΝΦΙΑ και τόνισε ότι υπάρχουν τεχνικά προβλήματα άλλα και ζητήματα έκτασης του φόρου. Ο Υπουργός Παιδείας ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να επανεξεταστεί στο πλαίσιο της φορολόγησης τονίζοντας ότι στον προϋπολογισμό του 2015 ο συγκεκριμένος φόρος θα πρέπει να μειωθεί , είτε να εξαλειφθεί. 

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πάει στον Γκίκα Χαρδούβελη για τον ΕΝΦΙΑ περιμένοντας προηγουμένως τις διορθώσεις στις οποίες θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.