«Καθείς εφ' ω ετάχθη», είναι το σχόλιο του Νίκου Νικολόπουλο για την «Κεντροδεξιά πανστρατιά».

«Η περιλάλητη κεντροδεξιά πανστρατιά, υπό τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επέβαλλαν και θα συνεχίσουν να επιβάλλουν -κατά τα φαινόμενα- οι πολιτικές του μνημονίου, μοιάζει περισσότερο με πανστρατιά καρεκλολάγνων, που δυστυχώς για αυτούς , δεν αντιλαμβάνονται ότι επιβιβάζονται σ’ ένα σαπιοκάραβο που θα τους οδηγήσει στο βυθό», δηλώνει ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής και καταλήγει:


«Πρέπει οι καρεκλοκένταυροι στο Μαξίμου μαζί με τους "λαθρομετανάστες των άκρων" και οι "σώγαμπροι της ΠΟΛ.ΑΝ." επιτέλους πρέπει να καταλάβουν και ας εμπεδώσουν όπως είπε και ο εκπρόσωπος μας Γ. Κανελλάκης ότι: εμείς δεν "κολλάμε" στις ξόβεργες του κ. Σαμαρά. Εμείς “σπουργιτάκια” δεν είμαστε».

Και απρρίπτει, όπως αναφέρει «σαγηνευτικές προτάσεις των σειρήνων και μένουμε «κολλημένοι» στις θέσεις του πατριωτικού αντιμνημονιακού μετώπου, όπως επιθυμεί ο Ελληνικός Λαός...Και τέλος κάποιος συχνά – πυκνά, πρέπει να τους υπενθυμίζει και να τους λέει φωναχτά: "Δεν είστε εσείς η Νέα Δημοκρατία, είστε Μιχεπιβάτες και Λαθρεπιβάτες».