Συνάντηση θα έχει αύριο, Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ στις 20:45 ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αβραμόπουλος θα παρουσιάσει με γεγονότα και πρωτοβουλίες πώς η Ελλάδα επιβεβαιώνει τον ρόλο της ως παράγων σταθερότητας στην περιοχή.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, με τα ίδια στοιχεία θα επιβεβαιωθεί πως η χώρα μας είναι ο «κυματοθραύστης» ανάσχεσης στην πλημμυρίδα του εξτρεμισμού, του θρησκευτικού σκοταδισμού και της κατάλυσης των θεμελιωδών ελευθεριών.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας θα αναφερθεί στις στοχευμένες γεωπολιτικές κινήσεις που έγιναν σε νευραλγικές χώρες της περιοχής, όπως η Αίγυπτος και η Ιορδανία.

Η αναβάθμιση του ρόλου της χώρας, σε πείσμα των αρνητικών δημοσιονομικών συγκυριών, επαυξάνει τη διαπραγματευτική της ισχύ, αλλά και τον ρόλο της σύμφωνα με της ίδιες πηγές, ενώ στέλνει και μήνυμα σε όσους εκ των γειτόνων αναζητούν αποσταθεροποιητικές πρακτικές, που θα βλάψουν πρώτιστα τους ίδιους.

Κατά τη συνάντηση θα τεθούν και θέματα διμερούς συνεργασίας, καθώς προχωρά και επικαιροποιείται το πρόγραμμα δωρεάν παροχής πλεονάζοντος πολεμικού υλικού των ΗΠΑ στην Ελλάδα, η μετασκευή και αναβάθμισή του οποίου θα γίνει μέσα από την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, δημιουργώντας τον αναγκαίο πρόσθετο κύκλο εργασιών και συνεισφέροντας καίρια στην Άμυνα της χώρας.

Στην κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιδιωχθεί το εύλογο μερίδιο της χώρας στη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων και διευκολύνσεων. Και όλα αυτά για την αντιμετώπιση των σύγχρονων υπερεθνικών απειλών της τρομοκρατίας, της παράνομης μετανάστευσης, του κυβερνοπολέμου και του οργανωμένου εγκλήματος.