Σύμφωνα με όσα έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας, οι τουρκικές εταιρίες "Ulker" και "Ziraat Bank" (τράπεζα), είναι υποψήφιες να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ  Πανθρακικός. Ωστόσο, η ΠΑΕ έσπευσε με σημερινή της ανακοίνωση να διαψεύσει τις πληροφορίες.

Αναλυτικότερα, εκπρόσωποι των Τούρκων επενδυτών βρίσκονταν τις τελευταίες μέρες στην Κομοτηνή, έκαναν τις σχετικές συζητήσεις και ξεναγήθηκαν στο γήπεδο και τις εγκαταστάσεις της ομάδας. Λέγεται πως η πρόταση είναι αρκετά δελεαστική, καθώς προσφέρουν τα διπλάσια χρήματα (για την αγορά των μετοχών) από την αξία που θα αποτιμηθεί η ΠΑΕ.

Το blog kolotoubes το οποίο αποκαλύπτει το θέμα μεταξύ των άλλων σχολιάζει οτι αν τελικά συμβεί κάτι τέτοιο, δρομολογούνται πολύ επικίνδυνες εξελίξεις. Οι Τούρκοι αγοραστές θα πλαισιώσουν την ομάδα με Τούρκους ποδοσφαιριστές, όπως έχουν δικαίωμα και θα συσπειρώσουν τους μουσουλμάνους της περιοχής.

Φαντάζεστε τι μπορεί να γίνεται σε 2-3 χρόνια όταν πηγαίνουν να παίξουν στην Κομοτηνή μεγάλες ομάδες της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης;
Μια προβοκάτσια, ένα στημένο επεισόδιο θα αρκεί για να ανάψει η φωτιά...

Από την άλλη πλευρά, η ανακοίνωση- απάντηση που εξέδωσε η ΠΑΕ Πανθρακικού αναφέρει:

"Σε απάντηση των διαφόρων δημοσιευμάτων που υπάρχουν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και λαμβάνοντας υπόψη το έργο του Σαίξπηρ, "Πολύς Θόρυβος για το Τίποτα",  η ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ έχει να δηλώσει τα κάτωθι: Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα άνθρωποι του Πανθρακικού συναντήθηκαν με επιχειρηματίες της γειτονικής χώρας σε στεριά, θάλασσα, αέρα, αλλά και στο διάστημα.

Είναι αλήθεια πως οι συζητήσεις διήρκησαν πολλές ώρες και μέρες με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να επισκεφτούμε τα διάφορα καφενεία όπου αναπαράγονται όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας.

Είναι αλήθεια πως οι συζητήσεις διήρκησαν πολλές ώρες και μέρες με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να επισκεφτούμε τα διάφορα καφενεία όπου αναπαράγονται όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας.

Θέλοντας ή μη, έπεσε στην αντίληψη μας η επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Κος Γιώργος Ανατολάκης όπου εκφράζει την ανησυχία του για την φημολογία περί πώλησης της ομάδας μας, σε εταιρίες τουρκικών συμφερόντων. Αποτελεί χαρά και τιμή για εμάς ο βουλευτής Κος Γιώργος Ανατολάκης να αφιερώνει χρόνο και να ασχολείται μαζί μας.

Οι άνθρωποι που διοικούν τον Πανθρακικό επί σειρά ετών, έχουν καταφέρει να φτάσουν την ομάδα της Κομοτηνής από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στις επαγγελματικές κατηγορίες της Ελλάδας. Κυρίαρχο στοιχείο σε όλη αυτή την προσπάθεια, ήταν η αγάπη για την ομάδα της πόλης τους, θυσιάζοντας πολύτιμο προσωπικό χρόνο και χρήμα, επενδύοντας μεταξύ άλλων στη δημιουργία ιδιόκτητου αθλητικού κέντρου που λίγες ομάδες στην Ελλάδα διαθέτουν.

Η αγάπη τους μετά από τόσα χρόνια παραμένει αμετάβλητη και αυτό έχει καταστήσει τον Πανθρακικό στη συνείδηση των Ελλήνων ως μια ομάδα με ισχυρό κύρος,  έχοντας αποσπάσει σχόλια από το ευρύ κοινό, τόσο για την συνέπεια απέναντι στις υποχρεώσεις της, όσο και για την υποδειγματική συμπεριφορά των ανθρώπων και φιλάθλων που περικλείουν την ΠΑΕ. Μεταξύ των μετόχων και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ποτέ δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο πώλησης της ομάδας και ως εκ τούτου το μετοχικό και διοικητικό σχήμα παραμένουν και θα παραμείνουν ως έχουν.

Υ.Γ. Ζώντας εκ των έσω την ομάδα, συνειδητοποιούμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν, αντιμετωπίσαμε και βρισκόμαστε ακόμη αντιμέτωποι, με σοβαρότερα προβλήματα από αυτό που απασχολεί το σύνολο των ΜΜΕ της χώρας τις τελευταίες ημέρες, αλλά σχεδόν ουδείς δεν ασχολήθηκε με τις επιπτώσεις που αυτά θα δημιουργούσαν στην ακριτική περιοχή της Θράκης, και αυτό γεννά εύλογα ερωτήματα".