«Η Ελλάδα δεν εξαρτά τη συμμετοχή της στην ΕΕ από πρόσκαιρες περιστάσεις», δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνική στάση στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Η Ελλάδα μετέχει στην ΕΕ χωρίς αστερίσκους. Από τη συμμετοχή μας στην ΕΕ έχουμε κερδίσει πολλά και έχουμε αποφύγει πολλά δεινά. Και σε οικονομικό και σε εθνικό επίπεδο», πρόσθεσε και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του είναι πολύ επικίνδυνη για τα ελληνικά οικονομικά και εθνικά συμφέροντα».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM, εκφράζοντας αισιοδοξία για την κυβερνητική εκλογή:

«Στο τέλος της ημέρας θα υπάρξουν τουλάχιστον 180 βουλευτές, οι οποίοι θα δουν ότι η ευθύνη μας απέναντι στον ελληνικό λαό είναι πάρα πολύ μεγάλη και ότι δεν είναι δυνατόν με πρόσχημα και όχημα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συμπεριφερόμαστε με αυτόν τον καιροσκοπικό τρόπο και να χρησιμοποιούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να κάνουμε εκλογές, μόνο και μόνο επειδή πιστεύουμε ότι θα έρθουμε στην εξουσία. Αυτό κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι και εκλογές να γίνουν –εγώ σας λέω ότι δεν θα γίνουν- δεν πρόκειται να είναι πρώτο κόμμα. Είναι άλλο πράγμα οι ευρωεκλογές και άλλο πράγμα οι εθνικές εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.