Τις δικές του απόψεις στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ, που γίνεται στα Καμένα Βούρλα. 

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναφερόμενος στην ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας, την εκλογή του απευθείας από το λαό, την μείωση του πρωθυπουργοκεντρικού συστήματος και την καθιέρωση ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και υπουργού, είπε πως «υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις γύρω από τα ζητήματα που έχει θέσει ο υπουργός Δικαιοσύνης», ενώ κάλεσε τα μέλη της ΟΝΝΕΔ που ήταν παρόντα στην ομιλία του, να καταθέσουν και οι ίδιοι τις απόψεις τους.

Αναφερόμενος στην πρόταση του κ. Αθανασίου για την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας είπε «θα πρέπει να απαντήσουμε αν είναι συμβατή με τους κανόνες του κοινοβουλευτισμού» και συμπλήρωσε πως «αυτά τα ερωτήματα τίθενται και μάλιστα τοποθετούν και τον αντίλογο στις προτάσεις που εμείς οι ίδιοι έχουμε κάνει…».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι υπάρχουν και θετικά στοιχεία στα οποία, όπως είπε, «συμφωνούν όλοι». Στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της χρονικής διάρκειας της κοινοβουλευτικής θητείας όπως επίσης και στο θέμα της αποσύνδεσης των εθνικών εκλογών από την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ τόνισε ιδιαίτερα ότι «έχει ταλαιπωρηθεί ο τόπος με την εκλογολογία που παρεμβαίνει στον πολιτικό διάλογο μετά από κάθε εκλογή», τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν «επιτρέπει στις κυβερνήσεις να έχουν μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο προγραμματισμό».

Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον εκλογικό κύκλο λέγοντας ότι μια επέκτασή του πέραν της τετραετίας θα πρέπει να αποτελέσει σημείο πολιτικού διαλόγου.

Ακόμη θεώρησε αναγκαία την τροποποίηση του άρθρου 86 του συντάγματος που αναφέρεται στο θέμα της ευθύνης υπουργών και υπενθύμισε ότι το 2006 είχε αναλάβει μια πρωτοβουλία για την τροποποίησή του η οποία δεν βρήκε ανταπόκριση.