Σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους παράγοντες της τοπικής κοινωνίας πραγματοποίησαν σήμερα στην Πάτμο, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η κ. Κεφαλογιάννη μετέβη στο νησί με στόχο να εξετάσει από κοινού με τους τοπικούς φορείς τις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης του τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της Πάτμου.

Η υπουργός επισήμανε ότι η μοναδικότητα του νησιού και η ιδιαίτερη φυσιογνωμία που του δίνει η θρησκευτική παράδοση αποτελεί σημαντικό στοιχείο που μπορεί να αναδειχθεί περαιτέρω, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό υψηλού επίπεδου, την προσέλκυση αντίστοιχων επισκεπτών, καθώς και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Αναφερόμενη στον θαλάσσιο τουρισμό η κυρία Κεφαλογιάννη έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη των σχετικών υποδομών (όπως μαρίνες με τη συνδρομή του Λιμενικού Ταμείου) προκειμένου να ενισχυθεί το γιώτινγκ και η κρουαζιέρα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου επισήμανε ότι συνεχίζεται η άριστη συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού. Όπως τόνισε ο υπουργός μετά τη συζήτηση με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων του νησιού, στην περίπτωση της Πάτμου, υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων για τις δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω προώθηση του θαλασσίου τουρισμού, αξιοποιώντας το νέο θεσμικό πλαίσιο, για την προσέλκυση τουρισμού υψηλού επιπέδου και για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε επίσης ότι προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη αποτελεί η επίλυση των σημαντικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει το νησί και επικεντρώθηκε σε δύο εξ αυτών, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας και στα οποία το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου έχει προωθήσει άμεσες λύσεις: η βελτίωση της συγκοινωνίας και η επίλυση του προβλήματος λειψυδρίας.