Ιδιαιτέρως ενοχλημένοι είναι οι βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τη στάση του προέδρου του Αρείου Πάγου, Γιώργου Καλαμίδα, να μην προσέλθει στη Βουλή για να καταθέσει τις απόψεις του για τη λειτουργία της δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, είπε οτι τα μέλη της επιτροπής πρέπει να εκφράσουν τη λύπη τους που προσβάλλεται ο θεσμός της λαϊκής κυριαρχίας και εξέφρασε την αγωνία του ότι αποδυναμώνονται με τέτοιες πρακτικές οι δημοκρατικοί θεσμοί.

Αιχμές όμως άφησε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, ο οποίος απο το βήμα της Βουλής τόνισε ότι " με τέτοιες συμπεριφορές αποδεικνύουν ότι δεν έχουν κατανοήσει ότι και κατά το Σύνταγμα η πρώτη εξουσία στο καθεστώς των διακρίσεως των εξουσιών είναι η νομοθετική εξουσία"

Αυτή την ώρα τα μέλη της Επιτροπής συζητούν το ενδεχόμενο να στείλουν απάντηση στην επιστολή του Προέδρου του Αρείου Πάγου με την οποία αρνήθηκε να προσέλθει στην επιτροπή.

Νωρίτερα η συζήτηση κινήθηκε σε ήπιους τόνους και στην συνεδρίαση ήταν παρόντες οι 5 από τους δέκα αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου που είχαν κληθεί, ενώ οι 3 από τους 5 που απουσίαζαν ήταν δικαιολογημένοι.