Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Η επίσημη επιστροφή του Ανδρέα Λοβέρδου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένας υγιεινός περίπατος όπως νομίζουν πολλοί. 

Αρκετά στελέχη δεν βλέπουν με καλό μάτι το γεγονός πως όπως λένε «ο Ανδρέας κύριος έφυγε, έκανε το κόμμα του δεν πήγε καλά και κύριος επανέρχεται χωρίς μάλιστα να διαλύει το κόμμα του». 

Πολλοί βλέπουν πως υπάρχει συμφωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ώστε ο Ανδρέας Λοβέρδος να είναι εκείνος που θα τον διαδεχθεί στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο βεβαίως δε θα ονομάζεται ΠΑΣΟΚ αλλά «Δημοκρατική Παράταξη».

Το επόμενο διάστημα επί τους θέματος θα υπάρξουν και δημόσιες παρεμβάσεις στελεχών «για να μην μας περνάνε και για μ....ες» όπως έλεγε στο newpost κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι δυνατόν να έχουμε δύο προέδρους και μάλιστα έτσι χωρίς καμιά απόφαση; Μέχρι και ο Τσίπρας διάλυσε τις συνιστώσες και εμείς θα έχουμε συνιστώσα Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα;» έλεγε το ίδιο στέλεχος.

Βέβαια όσοι δυσφορούν προέρχονται από την ομάδα των «παπανδρεϊκών» που βλέπουν το...τρένο να φεύγει και να χάνουν τις εξελίξεις.  

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει πολύ δύσκολο Σεπτέμβριο μπροστά του καθώς πρέπει να αντιμετωπίσει τα κυβερνητικά ζητήματα τα οποία επείγουν , όμως έχει μπροστά του και την αποστολή να λύσει την δύσκολη εξίσωση για τη μετεξέλιξη τους ΠΑΣΟΚ και την ύπαρξη του στο δημόσιο βίο.

Η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πρόκειται να φουντώσει μέσα στο φθινόπωρο και με δεδομένο πως ο χώρος βαδίζει προς συνέδριο ίδρυσης της δημοκρατικής παράταξης.