Την εκτίμηση ότι υπάρχουν «γέφυρες» μεταξύ κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας διατύπωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει κάποιος να σκεφθεί δύο ενδεχόμενα. Το ένα εξ αυτών είναι υποψήφιος να είναι ένα πρόσωπο προερχόμενο από την κεντροαριστερά και το δεύτερο να είναι ένα πρόσωπο από την κεντροδεξιά.

«Θα μπορούσα να σας πω διάφορους υποψήφιους, υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι και των δύο φύλων. Γιατί όχι να προκύψει και γυναίκα υποψήφιος. Δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν της ελληνικής ιστορίας γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό είναι το αυτονόητο», υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας.

Βασικό πολιτικό στοιχείο σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο είναι να υπάρχει ένας υποψήφιος που να συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και ένας υποψήφιος που συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη και των βουλευτών του κεντροδεξιού χώρου.

Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο και οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι χωρίς καλό πολιτικό περιβάλλον δεν θα υπάρξει εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως δήλωσε «με την Αθήνα να καίγεται δεν θα βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Επίσης υποστήριξε ότι η στάση που διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα και την άρνησή του να προτείνει Πρόεδρο της Δημοκρατίας «δεν είναι συνταγματικά δόκιμη».