Σφοδρότατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος στην ομιλία του με την οποία έκλεισε τις εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ.

Ο κ. Παπαμιμίκος επεσήμανε ότι η Ελλάδα ξεπερνά την κρίση και στάθηκε στα σενάρια περί διεύρυνσης του κόμματος λέγοντας πως «η πραγματική διεύρυνση, είναι αυτή που βασίζεται σε νέες ιδέες και πολιτικές, αυτή που θα εκφράσει όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες και θα φέρει ξανά στο προσκήνιο τους ανθρώπους της παραγωγής, τη μεσαία τάξη, τους ελεύθερους επαγγελματίες, όλους εκείνους που δεν παρασιτούν αλλά παράγουν».

Ξεκαθάρισε μάλιστα πως στόχος είναι η συμπόρευση με «όσους, μπορούν να υπηρετήσουν αυτό τον προσανατολισμό, πιστεύουν το όραμά μας για τη νέα Ελλάδα και δεν φοβούνται να αναμετρηθούν με κατεστημένα αλλά και το ίδιο τους το παρελθόν». 

Εξαπέλυσε δε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επιδιώκει την πολιτική αστάθεια και την κοινωνική ένταση: 

«Το προσπαθούν εδώ και χρόνια. Επιχείρησαν να στήσουν εντάσεις στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, στον Δημόσιο τομέα. Τίποτα δεν τους βγήκε και η κοινωνία τούς γύρισε την πλάτη. Γι' αυτό και πλέον παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, προσπαθώντας να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση με αφορμή την προεδρική εκλογή. Γνωρίζουν πως η πράξη τους αυτή είναι αντισυνταγματική αλλά περιφρονούν τους θεσμούς. Τους απαξιώνουν κυνικά. Λειτουργούν ως στυγνοί πολιτικοί εκβιαστές δηλώνοντας χωρίς κανένα δισταγμό, πως δεν τους νοιάζει ο θεσμός τους Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν για να ανατρέψουν δήθεν την κυβέρνηση. Μην έχετε καμία ψευδαίσθηση, συνεπώς, για το ποιους έχουμε απέναντί μας. Έχουμε τους τυχοδιώκτες της πολιτικής και τους θαυμαστές του μπάχαλου, που μόνη τους έννοια είναι η πρόκληση αποσταθεροποίησης».

Ο κ. Παπαμιμίκος, μάλιστα, έθεσε το δίλημμα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι βουλευτές κατά τη διάρκεια της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς «εκεί θα κληθούν να αποφασίσουν αν θέλουν να πιάσουν τόπο οι θυσίες των Ελλήνων, ή το μόνο που τους νοιάζει είναι να ικανοποιήσουν τον τυχοδιωκτισμό τους με κάθε τρόπο» όπως είπε χαρακτηριστικά.