Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Κανένα περιθώριο δεν αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ στα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες και θέλουν την ΝΔ να προτείνει τον Φώτη Κουβέλη- ως πρόσωπο κοινής αποδοχής- για πρόεδρο της Δημοκρατίας ,προκειμένου να μην γίνουν πρόωρες εκλογές. «Η θέση μας εξ αρχής είναι ξεκάθαρη λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου. Όποιο πρόσωπο και να προτείνει ο κύριος Σαμαράς και η κυβέρνηση του η απάντηση μας θα είναι αρνητική. Για μας η προεδρική εκλογή  δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο που θα προταθεί αλλά με την ανάγκη να αλλάξει αυτή η πολιτική.» 

Θέλοντας πάντως να αφήσουν ανοικτό  το θέμα της συναίνεσης για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας ανέφεραν ότι «συναινέσεις μπορούν και πρέπει να υπάρξουν γύρω από το πρόσωπο του προέδρου αλλά αφού εκφραστεί ο λαός». 

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ακόμα ότι περίμεναν το όνομα του Φώτη Κουβέλη για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας εξέφραζαν ωστόσο την αμφιβολία τους για το εάν έχει ερωτηθεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ για ένα τέτοιο σενάριο.
Στην συνέντευξη του στην εφημερίδα REAL NEWS ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα σαφής όταν ρωτήθηκε γι΄ αυτό το σενάριο.

«Η Δημοκρατική Αριστερά, εξ όσων γνωρίζω, υποστηρίζει ότι ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση χωρίς τη ΝΔ. Δε θα μπορούσα ποτέ εγώ να πω τι πρέπει να πράξει. Είναι οι ίδιοι αρμόδιοι να αποφασίσουν. Ελπίζω όμως και πιστεύω ότι δε θα συμβάλλει στην συνέχεια αυτής της πολιτικής.» 

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε μάλιστα για άλλη μια φορά την θέση του κόμματος του λέγοντας ότι «Το θέμα της προεδρικής εκλογής, δεν είναι θέμα ενός προσώπου. Είναι θέμα εκατομμυρίων προσώπων που υποφέρουν με τη σημερινή κυβέρνηση και την πολιτική της και εκφράζουν την αγωνία για το σήμερα και το αύριο. Κι αυτά τα πρόσωπα εμείς θέλουμε να  εκπροσωπήσουμε.