ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Θα βρεθεί κοινός τόπος στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας

Δημοσίευση 25 Αυγούστου 2014, 12:58 / Ανανεώθηκε 25 Αυγούστου 2014, 12:42
Μητσοτάκης: Θα βρεθεί κοινός τόπος στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας
Facebook Twitter Whatsapp

Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί κοινός τόπος στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί κοινός τόπος στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι τελικά θα βρεθεί ένα κοινός τόπος στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, έτσι ώστε και ο θεσμός να εκπροσωπηθεί από ένα πρόσωπο που θα απολαμβάνει της ευρείας πλειοψηφίας της Βουλής, αλλά και να αποτρέψουμε το σενάριο που σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί την εκλογή για να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις, κάτι που αντιτίθεται πλήρως στο πνεύμα του Συντάγματος».

Ακόμη, τόνισε πως η χώρα πρέπει να εφαρμόσει με συνέπεια και σε βάθος χρόνου ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικού εκσυγχρονισμού και πρόσθεσε ότι «η σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας είναι πιο μπροστά από τους πολιτικούς, τους θέλουν πιο τολμηρούς, περιμένουν συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «σε μια προσπάθεια διεύρυνσης και ενσωμάτωσης προσώπων η Νέα Δημοκρατία δεν θα κάνει εκπτώσεις στις αξίες της και στις βασικές της πολιτικές» και συμπλήρωσε ότι «συμπολίτες μας σήμερα είναι κομματικά ορφανοί και η ΝΔ μπορεί να τους εκφράσει ως η μεγάλη κεντροδεξιά δύναμη εκσυγχρονισμού της χώρας».

«Αυτό που ορισμένοι δεν υπολογίζουν στο ιδιότυπο παιχνίδι πολιτικών μεταγραφών είναι ότι μπορεί να έρθει κάποιος που να φέρει κάποιους μαζί του, αλλά να διώξει πολύ περισσότερους», είπε  ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τέλος, για τις απολύσεις στο Δημόσιο, επεσήμανε πως είναι μία από τις πολλές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα από το 2012. «Ο στόχος αυτός είχε συμφωνηθεί και επικαιροποιηθεί το 2013 και από τα τρία κόμματα που αποτελούσαν τότε την κυβέρνηση και αποτελεί μνημονιακή δέσμευση», ανέφερε.