current views are: 1

25 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση12:11

ΔΗΜΑΡ: Έξαρση ρατσιστικών επιθέσεων

Φαινόμενα ρατσιστικών επιθέσεων καταγγέλλει με τη σειρά της και η ΔΗΜΑΡ​.

Δημοσίευση 12:11’
αρθρο-newpost

Φαινόμενα ρατσιστικών επιθέσεων καταγγέλλει με τη σειρά της και η ΔΗΜΑΡ​.

Φαινόμενα ρατσιστικών επιθέσεων καταγγέλλει με τη σειρά της και η ΔΗΜΑΡ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά «η παρατηρούμενη έξαρση ρατσιστικών επιθέσεων τον τελευταίο καιρό, δεν είναι άσχετη με την άνοδο της ακροδεξιάς, των αντιλήψεων και των πρακτικών της στην ελληνική κοινωνία. Πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι η ιδεολογία του μίσους ολοκληρώνεται με τη βία.

Οι φορείς των αντιλήψεων αυτών είναι εχθροί της ανοιχτής, ελεύθερης, ανεκτικής, φιλικής προς όλες και όλους κοινωνίας. Η επιθετικότητά τους στρέφεται και συγκεκριμενοποιείται εναντίον όλων των προσώπων, που δεν πληρούν τις προδιαγραφές τους. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα της κοινωνίας, της παιδείας και του πολιτισμού της.

Τη βία αυτή βίωσε για άλλη μία φορά, ένα ακόμη ζευγάρι ομοφυλοφίλων στο Παγκράτι, το οποίο ενόχλησε με την ύπαρξή του. Οι ένοχοι εκδήλωσαν, εκτέλεσαν, ολοκλήρωσαν την επίθεσή τους και διέφυγαν για άλλη μία φορά ανενόχλητοι.

Τα θύματα κατέληξαν στο νοσοκομείο. Αυτό είναι πρόβλημα της οργανωμένης πολιτείας: Απούσα από την καταστολή, η πολιτεία μας καθίσταται αναποτελεσματική και αναξιόπιστη για οποιαδήποτε πρόληψη. Στο σημείο αυτό έχει θέση η σύγχρονη αντιρατσιστική νομοθεσία, η οποία, με την κατάλληλη ποινική μεταχείριση των εγκληματιών ρατσισμού, μπορεί και πρέπει να στείλει μήνυμα μηδενικής ανοχής στα εγκλήματα μίσους».


σχετικα αρθρα