Πρώτη συνάντηση μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα θα έχουν αύριο το πρωί στις 10:30 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, με την ατζέντα της συνάντησης αν μη τι άλλο να είναι... μεγάλη. 

Εξάλλου, επί τάπητος αναμένεται να βρεθούν οι διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ, βάση και των όσων συζητήθηκαν στα ραντεβού της Παρασκευής που είχαν τα κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Ταυτόχρονα δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, το οποίο αποσύρθηκε για ακόμη μία φορά την Παρασκευή- για μία εβδομάδα, προκειμένου να συζητηθεί στο Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής- από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, έπειτα από τις αντιδράσεις τόσο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη  θα γίνει προετοιμασία για το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης που έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει την 1η Σεπτεμβρίου.

Εντω μεταξύ, θα υπάρξει και δεύτερη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων την Τετάρτη.

Στη δεύτερη συνάντηση, η συζήτηση που θα γίνει παρουσία υπουργών θα επικεντρωθεί στον επερχόμενο γύρο επαφών με την τρόικα στο Παρίσι και τα θέματα που θα τεθούν εκεί και για την προετοιμασία της κυβερνητικής αποστολής.