Τις πρωτοβουλίες και τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής στη δημόσια διοίκηση συζήτησαν ο υπουργός Διοικητική Μεταρρύθμισεις Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στη συνάντηση που είχαν.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «θα υπάρξουν και στο μέλλον σημεία σύγκλισης και συνεννόησης, πάντα με γνώμονα ένα Δημόσιο το οποίο θα είναι καλύτερο, αποτελεσματικότερο, πιο αξιοκρατικό και κυρίως ένα Δημόσιο που θα σέβεται τα χρήματα του έλληνα φορολογούμενου πολίτη».

Επίσης, ο υπουργός είπε ότι συζητήθηκαν μεταξύ των δύο πλευρών πολλές πτυχές της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «Υπάρχει το Ποτάμι που φωνάζει για τα προβλήματα που δεν λύνονται και για τα λάθη της κυβέρνησης, αλλά υπάρχει και το Ποτάμι που ακούει. Αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε ένα επεισόδιο από το Ποτάμι που ακούει.

Έχω σκοπό να επισκεφθώ όλα τα σημαντικά υπουργεία, να μιλήσω με ανθρώπους που διαχειρίζονται σημαντικά θέματα στην κυβέρνηση, να δούμε τι συμβαίνει. Συζητήσαμε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα θέματα του Δημοσίου. Διαφωνήσαμε, συμφωνήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί θέλουμε στις 21 Σεπτέμβρη να είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε μια σοβαρή πρόταση στην ελληνική κοινωνία για το πώς μπορούν να λυθούν τα προβλήματά της».