Αλαλούμ προκλήθηκε τη Δευτέρα καθώς σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα το ΓΕΕΘΑ καλούσε σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους ενστόλους

Ωστόσο κάποιες ώρες αργότερα με διευκρίνιση που εκδόθηκε τονίζεται ότι η πρώτη ανακοίνωση που εκδόθηκε αποτελείται από προσωπικές απόψεις που παρουσιάστηκαν εκ παραδρομής με τη μορφή ανακοίνωσης Τύπου.

Η πρώτη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

«Διευκρινίζεται ότι βάση της ισχύουσας νομοθεσίας  το ΓΕΕΘΑ δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα σύστασης πρότασης μισθολογίου και ως εκ τούτου ουδέποτε του ανατέθηκε τέτοιο έργο.

Τονίζεται επίσης ότι η θέση του ΓΕΕΘΑ είναι ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και ως εκ τούτου οι μισθοί των στελεχών των Ε.Δ. πρέπει να επιστρέψουν στο επίπεδο του Αυγούστου 2012 όπως εντέλλεται από τη σχετική απόφαση του ΣτΕ».

Η διευκρινιστική ανακοίνωση:

«Διευκρινίζεται ότι η δημοσιευθείσα σήμερα ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ επί μισθολογικών θεμάτων αποτελείται από  απόψεις  που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια συζήτησης στα πλαίσια πρωινής ενημέρωσης και παρουσιάσθηκαν εκ παραδρομής με μορφή Ανακοίνωσης Τύπου».